Voetbal  1ste Provinciale Eerste periodetitel

PERIODETITEL EERSTE PROVINCIALE: Zes teams liggen op de loer, maar FC Kleit heeft als enige ploeg lot in eigen handen: “Zijn toch wel de revelatie”

Coach Wim Roels hoopt dat Kleit binnenkort kan trainen op een nieuw kunstgrasveld. ©  Marc Van Hecke

Kleit -

De strijd voor de eerste periodetitel in eerste provinciale is ongezien met nog liefst zeven ploegen die in aanmerking komen. Leider FC Kleit beschikt over de beste papieren en heeft aan een thuiszege tegen KSK Beveren genoeg voor het eerste periodeticket.

Wim Redant

Indien Kleit een steek laat vallen, beschikt SK Munkzwalm met één punt achterstand en een beter doelsaldo over de beste papieren. Munkzwalm moet zaterdagavond wel op bezoek bij DT Borsbeke, dat evenveel punten telt en mits een zege zelf kan profiteren van een misstap van Kleit. Indien de drie tenoren falen, liggen ook SV Zottegem, SK Berlare, KSK Vlaamse Ardennen en KVV Sint-Denijssport op de loer om toe te slaan.

Coach Wim Roels prijkt met promovendus Kleit met 18 op 27 verrassend op kop. “Op Melsele bleven we steken op een gelijkspel, maar we bleven toch aan de leiding van het klassement dus kan ik er best mee leven. Melsele staat net als Haasdonk onder zijn waarde gerangschikt in een reeks waarin de meeste ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Kleit is toch wel de revelatie van de eerste periode, al startten ook andere nieuwkomers zoals Borsbeke, Zottegem en Sint-Denijs sterk. We gaan door op het elan van vorig seizoen, maar beseffen ook dat het tij snel kan keren. We leden dit seizoen slechts één nederlaag. Op Borsbeke liep Pieter Vyncke een zware enkelblessure op. Hij lag kermend aan de kant en werd finaal afgevoerd met de ambulance, waardoor de hele groep aangeslagen was. Mijn ambitie is zo snel mogelijk het behoud afdwingen zodat we volgend seizoen kunnen voorbereiden. Het tweede seizoen is vaak moeilijker dan het eerste. Een nieuw kunstgrasveld kan wel een stimulans betekenen. Nu moeten we trainen in dramatisch slechte omstandigheden. We werden dit seizoen nog nooit overspeeld en moeten tegen Beveren met de juiste instelling starten.”

Eerste achtervolgers treffen elkaar

Munkzwalmcoach Davy Minnaert pakte SK Denderhoutem in met 6-0. “Bij de seizoenstart wilde de bal nog niet tegen de netten. De voorbije weken liep het wel vlotjes. Na negen matchen concludeer ik dat de vorm van de dag vaak bepalend is. We hebben ons lot niet meer in eigen handen, maar willen wel toeslaan indien Kleit struikelt. Ik verwacht een leuke topper op Borsbeke. We verloren Jonas De Landtsheer met een zware blessure, maar beschikken over een brede kern.”

Sammy Van Den Bossche hoopt dat Borsbeke als derde hond met het been gaat lopen. “We lieten de leidersplaats liggen op Eendracht Zele, waar we ons topniveau niet haalden. De periodetitel was geen doel op zich, maar we staan er nu zo dichtbij dat we er moeten voor gaan. We moeten zaterdag dan wel voorbij titelfavoriet Munkzwalm. De periodetitel zou een mooie bekroning vormen van de sterke seizoenstart.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus