Verdachte van aanval op man Pelosi pleit onschuldig

©  AP

De man die ervan verdacht wordt vorige week de echtgenoot van de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi te hebben aangevallen, is dinsdag voor het eerst voor de rechter verschenen. Zijn advocaat pleitte tijdens de korte hoorzitting in de rechtbank van San Francisco niet schuldig, melden Amerikaanse media.

wverBron: BELGA

De 42-jarige verdachte David DePape wordt onder meer beschuldigd van poging tot moord, inbraak, mishandeling en vrijheidsberoving van een bejaard persoon en bedreiging van een ambtenaar. De rechtbank besloot de man voorlopig vast te houden zonder de mogelijkheid hem op borgtocht vrij te laten.

©  AFP

De echtgenoot van de Amerikaanse toppolitica, de 82-jarige Paul Pelosi, werd donderdag in de woning van het echtpaar in San Francisco aangevallen en raakte daarbij zwaargewond. Hij liep een schedelbreuk op en ernstige verwondingen aan zijn rechterarm en handen, maar volgens zijn vrouw boekt hij gestaag vooruitgang.

De aanvaller had ingebroken, uitgerust met een koord, handschoenen en duct tape, op zoek naar Nancy Pelosi, die op het moment van de feiten niet thuis was. Hij verklaarde bij zijn arrestatie dat hij Pelosi wilde gijzelen en haar “knieschijven zou hebben willen breken” indien ze zou liegen.

Nancy en Paul Pelosi in 2019. ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer