Antwerp Giants geeft zege in slotfase uit handen: tweede ronde kan nog slechts met 2 op 2 in resterende twee wedstrijden

©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Dertien punten voorsprong bij de rust en toch nog in de slotfase in het verlies geduwd worden, in de eigen Lotto Arena dan nog en tegen de zwakste ploeg van de groep. Een mokerslag die betekent dat Telenet Giants Antwerp zo goed als zeker een kruis mag maken over kwalificatie voor de Last 16.

Met nog twee speeldagen voor de boeg staan de Giants voor een haast onmogelijke opdracht: thuis winnen van de Turkse groepsfavoriet Gaziantep en op de slotspeeldag met minstens twee punten verschil het Israëlische ­Hapoel Haifa verslaan.

De Sinjoren namen na een evenwichtig begin (8-8) via Reggie Upshaw en Royce Hamm de partij stevig in handen en hadden na het eerste kwart een 25-21-bonusje beet. De Giants werkten in de eerste helft de vrijworpen secuur af (7 op 8), waren baas in de rebound en gingen in het tweede kwart op hun elan door. Jean-Marc Mwema vuurde driepunters af, Thijs De Ridder kwam sterk van de bank en van 30-26 evolueerde de score naar 55-42 halfweg.

In het derde kwart bleven de Giants aanvankelijk lichtjes domineren. Van 55-44 ging het naar 65-49 en naar 67-52 via Royce Hamm en weer Thijs De Ridder. Gmunden liet echter niet begaan en won het derde kwart met 18-22: 73-64.

In het slotkwart begon Telenet Giants Antwerp weer vrijworpen te missen, leed het balverliezen en was het defensief enkele keren niet bij de les. Meer had Gmunden, ondanks enkele mooie acties van Thijs De Ridder, niet nodig om na 78-66 en 80-75 tegen een volledig stilgevallen Antwerp Giants de aansluiting te vinden: 83-83. Jean-Marc Mwema was ondertussen met vijf fouten uit de match verdwenen. Urald Kind lukte voor de Oostenrijkers zelfs de 83-85, maar Royce Hamm dunkte op 43 seconden de 85-85. Daniel Friedrich lukte een bom voor Gmunden (85-88), maar Thijs De Ridder dunkte onmiddellijk de 87-88 voor de Giants. In de slotfase kwam er geen Antwerpse reactie meer en ging het naar een voor de Giants pijnlijke 87-90-nederlaag.

“We leden twintig balverliezen en vielen ook offensief in het laatste kwart stil. Jammer, want we de domineren een groot stuk van de partij,” aldus nog Thijs De Ridder.(cpm)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer