De primus bij de vrouwen én mannen: Iga Swiatek op weg om tennisseizoen af te sluiten als absolute topverdiener

©  AP

Iga Swiatek is goed op weg om voor een primeur te zorgen op het tenniscircuit. De Poolse nummer 1 van de wereld lijkt het seizoen namelijk af te sluiten met een prijzenpot van meer dan 9,4 miljoen dollar. Sowieso al een mooi bedrag, maar er is nog meer. Swiatek steekt daarmee ook ruim de best verdienende man de loef af.

Maarten VanhoofBron: Eurosport

Bij de vrouwen komt er sowieso niemand in de buurt van Swiatek. Met ruim 9,4 miljoen dollar verdiende de Poolse tot nu toe al dubbel zo veel als de nummer twee van de lijst, Ons Jabeur. Zij moet het doen met ‘slechts’ 4,7 miljoen.

Ook bij de mannen is de absolute grootverdiener de nummer één van de wereld. Zijn naam sinds dit seizoen: Carlos Alcaraz. De Spanjaard kende een geweldig jaar en streek tot nu toe 7,5 miljoen dollar op. Hij doet daarmee beter dan iconen als Rafael Nadal en Novak Djokovic. (Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar beter dan Swiatek doet Alcaraz niet, en dat is toch wel opvallend. Anno 2022 is het prijzengeld voor mannelijke tennissers immers nog steeds hoger dan voor de vrouwen. De Financial Times berekende - zonder de grand slam-toernooien in rekening te nemen - de mannen liefst 75 procent meer verdienen.

Net daarom is de prestatie van Swiatek, die met de winst van Roland Garros en de US Open een boerenjaar kende, des te treffender. Met enkel nog de ATP Masters en de WTA Finals op het programma lijkt Swiatek het jaar ook effectief af te sluiten als tennisser (m/v) met het meeste prijzengeld.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer