Voetbal 2de afdeling VV A K. Olsa Brakel - KM Torhout

Coach Fanno Nijst met Olsa Brakel tegen gewond dier KM Torhout: “Iedereen beseft de ernst van de situatie”

Fanno Nijst: “In Erpe-Mere kropen we door het oog van de naald.” ©  Geert De Rycke

Brakel -

Olsa Brakel herademt na de broodnodige en deugddoende overwinning tegen rode lantaarn Erpe-Mere United (2-3). De ploeg van Fanno Nijst had snel een dubbele voorsprong uitgebouwd, maar de uitsluiting na een tweede gele kaart van aanvoerder Pierre Lambrecht brak het team bijna zuur op. Zondag treft Olsa het geplaagde KM Torhout dat na de nederlaag tegen KSC Dikkelvenne afscheid nam van trainer Stijn Meert.

Freddy De Geest

Na een handvol minuten had Olsa via Makonga en Nelis al een dubbele voorsprong op het bord. De energieke thuisploeg knokte zich via Rodrigo De Oliveira opnieuw in de match.

“Na de 1-3 dacht ik dat we afstevenden op een doelpuntenfestival. Maar door de uitsluiting van Pierre Lambrecht moesten we ruim een uur met tien opboksen tegen de enthousiaste thuisploeg, die nog voor de rust voor de 2-3 zorgde. Na de rust was het pompen of verzuipen en dat had nooit gemoeten. Gelukkig konden we opnieuw rekenen op de zeer betrouwbare Jasper Otte, die zijn netten ongeschonden hield in de tweede helft. Dit was een wedstrijd van moeten voor beide teams. Ik heb er geen moeite mee om toe te geven dat dit een gevleide driepunter was. Het is compensatie voor de tegen KVK Westhoek (0-0) ten onrechte verloren punten. De balans is na de wedstrijd tegen EM United in evenwicht”, zegt Fanno Nijst, die bijzonder opgetogen was met de hard bevochten driepunter.

“Door deze zege hebben we nu een plaats in de buik van het klassement. De druk is wat van de ketel. In de maand november moeten we proberen om een buffer op te bouwen. Te beginnen al zondag tegen KM Torhout. Dat de West-Vlamingen hun trainer hebben ontslagen na het verlies tegen Dikkelvenne zal betekenen dat ze rekenen op een schokeffect. Buitenshuis lieten ze tot nu toe maar een één op twaalf optekenen, maar dat verblindt me niet. Thuis halen we ook maar een povere vier op twaalf. We moeten het goede van de vorige wedstrijd meenemen. Dat ik opnieuw moet sleutelen aan de ploeg hoort erbij nu elke ploeg last begint te ondervinden van schorsingen. Naast Pierre Lambrecht is ook Ben Bogaert geschorst. De jonge Louis Gabriël, die al enkele keren sterk inviel, krijgt een nieuwe kans.”

In november kijkt Olsa nog Jong Cercle Brugge in de ogen en is er de gevoelsgeladen derby tegen KSV Oudenaarde. Daarna wachten er twee West-Vlaamse uitstapjes naar FC Gullegem en Racing Harelbeke.

“Deze maand kunnen we een buffer opbouwen die ons moet toelaten om dit seizoen op een rustige manier af te werken. In die context gezien is de wedstrijd van zondag tegen KM Torhout belangrijk. Met vijftien punten op de teller kun je de wedstrijden tegen Jong Cercle en KSV Oudenaarde dan iets meer ontspannen aanpakken. Voor de wedstrijd in Erpe-Mere besefte iedereen de ernst van de situatie en die is een week later nog altijd even duidelijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus