Voetbal Challenger Pro League SK Beveren - Jong Genk 3-0

Mbokani en Barry schieten SK Beveren voorbij tienkoppig Jong Genk naar (gedeelde) leidersplaats

De spelers vieren de vlotte 3-0-zege met de supporters. ©  Belga

SK Beveren heeft de kater van vorige week doorgespoeld met een eenvoudige thuiszege tegen Jong Genk: 3-0. Mbokani en Barry vonden elkaar blindelings en vormden een dodelijk spitsenduo. Geel-blauw komt zo samen met RWDM aan de leiding in de Challenger Pro League.

Dieumerci Mbokani of Thierno Barry? Wim De Decker stond de voorbij weken voor een moeilijke keuze diep in spits. Tegen Jong Genk zette de Beverse trainer beide aanvallers samen in de spits, en dat rendeerde meteen. Ze hadden nog geen minuut nodig om elkaar te vinden en Beveren op voorsprong te trappen. Mbokani zette goed druk en snoepte de bal af van Didden. De Congolese spits was niet egoïstisch en legde de bal breed tot bij Barry. De jonge Franse spits trapte zijn zevende doelpunt van het seizoen tegen de touwen. Na een dik kwartier waren beide aanvallers daar opnieuw. Met een indrukwekkende versnelling mocht Barry alleen op doelman Leysen afstormen, maar hij werd in de zestien neergehaald door Ouattara. Ref Willems twijfelde niet: rood en penalty voor Beveren. Een koud kunstje voor Dieumerci Mbokani, die vanop de stip zijn tweede voor geel-blauw scoorde. Met Mbokani en Barry lijkt Beveren over een dodelijk spitsenduo te beschikken. De meester en z’n leerling.

De wedstrijd was na een kleine twintig minuten eigenlijk al gespeeld. Nochtans speelde Jong Genk in het openingskwartier aardig mee. Beveren mocht dan wel vroeg op voorsprong gekomen zijn, de bezoekers lieten zien dat ze ook aardig kunnen voetballen. Beveren kwam na vijf minuten zelfs met de schrik vrij toen Godts de bal snoeihard tegen het doelhout trapte na een mooie aanval. Tussendoor moest Ribeiro Costa het veld verlaten met een blessure. De Braziliaanse middenvelder speelde al met een stevig ingepakte linkerknie. Met Sander Coopman had De Decker een waardig alternatief op de bank zitten. Het toont de weelde van dit Beveren aan. Beveren schakelde een versnelling lager en speelde het numerieke overwicht eenvoudig uit. Alleen lieten Barry en Coopman het na om de score voor rust verder uit te diepen.

Na rust ging Beveren op hetzelfde elan door. Alleen bleef de geruststellende 3-0 lang uit. Geel-blauw was niet zuiver genoeg in de zone van de waarheid. Leysen zweefde een vrije trap van aanvoerder uit zijn doel, Vukotic zag zijn kopbal nipt over vliegen, Barry besloot te slap in de handen van doelman Leysen, Mbokani zag zijn kopbal naast vliegen. Toen Barry de netten wél liet trillen, werd hij afgekeurd wegens buitenspel. Een moedig Jong Genk bleef de voetballende optie zoeken en liet zich niet naar de slachtbank leiden. Een kwartier voor tijd toonden Barry en Mbokani zich opnieuw. Mbokani met een strakke voorzet, Barry duwde met de borst binnen. De Freethiel genoot.

SK Beveren sluit zo de heenronde in schoonheid af. Door deze thuiszege komt geel-blauw samen met RWDM opnieuw aan de leiding in de Challenger Pro League. De manschappen van T1 De Decker verloren in de heenronde slechts twee keer (Beerschot en RWDM), hebben het meeste gescoord (24) en het tweede minste aantal tegendoelpunten (12). (wh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus