Voetbal 2de afdeling VV A KVV Zelzate - Jong Essevee B 1-2

Jens Vandenhende slikt met Zelzate eerste nederlaag in vijf matchen: “We vergaten onszelf te belonen”

Kyran Boete en Pieter Grootaert doen er alles aan om doelpuntenmaker Youssuf Sylla af te stoppen. © Marc Van Hecke

ZELZATE -

KVV Zelzate beet de tanden stuk op de beloften van Zulte Waregem en zag na een 1-2 nederlaag een einde komen aan haar fraaie reeks van 10 op 12.

Johan Polet

Zelzate begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd en dat resulteerde ook in kansen. Na enkele mislukte pogingen is het in de 20ste minuut wel raak. Thomas Zwart trapte de Zelzatenaars verdiend op voorsprong. De jongens van Jong Essevee B werden hierdoor wakkergeschud en kwamen sterker opzetten. Na een counter gaat hun eerste kans er meteen in, waarna de beloften met een goed gevoel aan de thee konden. Jong Essevee begon sterk aan de tweede helft, terwijl de Zelzatenaars iets minder scherp uit de kleedkamer kwamen. Net als Zelzate beter in de wedstrijd kwam, kregen ze een tweede tegendoelpunt te incasseren. Essevee kon de wedstrijd rustig uitspelen en nam zo de drie punten mee naar huis.

“Het is jammer dat we onze goede reeks niet hebben kunnen doortrekken”, reageert de 29-jarige aanvoerder en centrale verdediger Jens Vandenhende die bij KVV Zelzate aan zijn vijfde seizoen toe is: “We kenden met slechts 1 punt op 12 een slechte competitiestart maar rechtten nadien de rug en keerden terug naar de basis. Dit betekent een goed en stevig blok vormen en weinig ruimtes en doelkansen aan de tegenstander weggeven. We slaagden in dit opzet, want incasseerden in de voorgaande 4 wedstrijden slechts 1 doelpunt. Maar na deze nederlaag tegen Jong Essevee B moeten we de hand in eigen boezem steken. We vergaten in de eerste helft onszelf te belonen, wat nadien genadeloos werd afgestraft. Het gebrek aan efficiëntie in de zone van de waarheid kostte ons een vijfde opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. Daarnaast vond ik trouwens dat de scheidsrechter het laatste kwartier wel erg veel door de vingers zag bij de tegenstander.”

“Ik heb een dubbel gevoel bij het inpassen van de beloftenteams in onze reeks. Het is voor die jonge spelers een goede zaak dat zij wedstrijden met inzet kunnen spelen, zij maken op die manier veel progressie in hun ontwikkeling als sporter. Maar of het voor ploegen als ons gunstig is, dat is een andere zaak. Zij zijn fysiek sterk, want trainen soms 6 of 7 maal per week. Dit bleek ook in de wedstrijd tegen de beloften van Cercle Brugge waartegen wij een 0-4 thuisnederlaag incasseerden. Maar het is moeilijk je voor te bereiden tegen deze ploegen. Het is iedere week afwachten met welk elftal ze aan de aftrap verschijnen. De ene week worden er 2 jongens in de A-selectie opgenomen. Een week later kunnen dit 5 of 6 spelers zijn. En ook in de andere richting spelen wij soms tegen jongens die anders nooit op dit niveau zouden spelen.”

“Zondag trekken we naar FC Gullegem dat op gelijke hoogte met ons staat. De verschillen in de rangschikking blijven klein. Bij winst kunnen we in de rangschikking enkele plaatsen stijgen. In het andere geval dreigen we iets verder in de rechterkolom terug te vallen. De nederlaag tegen Jong Essevee B mag op mentaal vlak geen sporen nalaten. We hoeven niet aan onszelf te twijfelen en we gaan er alles aan doen om een tweede nederlaag op rij te vermijden. We moeten naar boven in het klassement blijven kijken,” besluit de strijdvaardige kapitein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus