Voetbal 1ste nationale

OVERZICHT 1STE NATIONALE. Knokke en Mandel de boot in, Winkel herpakt zich: “Deugddoende zege”

Boris Kudimbana scoorde de 0-2 voor Winkel in de 1-2-zege op Sporting Charleroi B. © Bart Vandenbroucke

Winkel Sport herpakte zich goed na de 0 op 12 en won zaterdag verdiend met 1-2 bij de beloften van Sporting Charleroi. Jong AA Gent was met 2-0 te sterk voor Mandel United, terwijl FC Knokke de goede lijn van de afgelopen weken niet kon doortrekken in Tienen: 2-0.

Koen Verdruye

Na vier nederlagen op rij kon Winkel Sport zich zaterdagavond herpakken tegen de beloften van Sporting Charleroi. “We speelden op de perfecte grasmat van Olympic”, aldus manager Patrick Rotsaert. “We misten nog Beyens, Dewaele, Tall en Van Marcke, die geschorst was. We telden de mensen op de tribune. Het waren er amper 67, en dan waren daar nog zeker 30 van Winkel bij. De arbitrage was nogal Waals gezind. De ref floot alle fouten tegen ons en geen enkele voor ons. Bij Charleroi stond ook een uitstekende doelman onder de lat, maar toch wonnen we. Dit is een deugddoende zege. Hopelijk kunnen we dit zondag thuis herhalen tegen de beloften van OHL.”

Mandel United begroette vorige week met Nzau-Mavinga Exauce-Blaise nog een nieuwkomer. De rechtervleugelverdediger is 20 jaar en komt van Moeskroen. De Izegemnaars hopen deze week nog een aanvaller te kunnen vastleggen. Tegen Jong AA Gent ontbraken Dosso, Fonkeu, Rucquois en Robise, waardoor Stijn Naessens na de match van de U19 nog in allerijl naar Gent moest rijden met een paar bankzitters. Tegen de sterke Buffalo’s speelde Mandel een verdienstelijke partij maar bleef weer puntenloos achter. “Gent stelde een paar jongens van de A-kern op. Zo stond De Schrevel in doel en deed ook Fofana mee, die zelfs al Europees speelde”, aldus Naessens. “Zaterdag is winst thuis tegen Sporting Charleroi B een must.”

Na de 9 op 9 was FC Knokke hongerig om zondag in Tienen de vierde zege op rij te pakken. “Er is de hele week voor verwittigd dat Tienen absoluut niet te onderschatten was”, aldus sportief manager Kristof Arys. “Tienen liet ons de bal en het initiatief, maar we kregen niks voor mekaar. Het was een typische match om op 0-0 te eindigen.”

Ruben Vanraefelghem viel geblesseerd uit en Jamal Aabbou, die bij de rust de matige Jalloh was komen vervangen, kreeg rood. “Dat deed ons de das om”, vond Arys. “We probeerden wel nog, maar Tienen had meer honger. Dhoest had al twee keer de meubelen gered. Hij riskeerde zelfs een keer zijn leven en belandde met zijn bekken tegen de paal. Uiteindelijk slikten we twee goals van Naudts en kreeg Ghesquière ook nog eens zijn derde gele kaart. Doel moet nu zijn om in het drieluik Rupel Boom, Hoogstraten en Charleroi B een 9 op 9 te pakken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus