Voetbal 4de provincale C SK Munkzwalm B

Wim Pandelaere en SK Munkzwalm B winnen periodetitel zonder het te beseffen: “Door de kronkel van de voetbalbond misten we de climax”

Wim Pandelaere was teleurgesteld dat zijn jongens niet hebben kunnen vieren: “Een iets betere communicatie van de voetbalbond zou wel mogen, maar daar verander je nu niets meer aan.” ©  Geert De Rycke

Munkzwalm -

SK Munkzwalm B is periodekampioen, maar dat werd pas dinsdag duidelijk. Na de winst tegen Zegelsem (4-1) behield de ploeg van coach Wim Pandelaere sowieso de leidersplaats omdat het een beter doelpuntensaldo heeft dan WK Sint-Goriks. Redenen zat om te feesten in Munkzwalm... maar dan moet men het wel weten.

Freddy De Geest

Dinsdag kwam het nieuws binnen bij SK Munkzwalm. Beter laat dan nooit, maar nu wel met een bittere nasmaak. “Uiteraard waren we content, maar tegelijk ook teleurgesteld. Hadden we het zaterdag geweten, dan was dit aanleiding voor een feestje. Het zou de climax geweest zijn na een schitterende eerste periode. Nu waren we vooral met de slotwedstrijd van de eerste periode in Strijpen bezig. Een iets betere communicatie van de voetbalbond zou wel mogen, maar daar verander je nu niets meer aan. Het is wat het is. We hebben de eerste prijs binnen en nu is het te hopen dat het niet voor decompressie zorgt”, zegt Pandelaere.

De kakelverse periodekampioen trekt zondag naar Strijpen, een ploeg die thuis het maximum liet optekenen. “Strijpen is een typische thuisploeg. Wij hebben buitenshuis werkpunten. We zijn verwend en vertrouwd met ons kunstgras en dat laat zich soms voelen wanneer we op natuurgras moeten spelen. We moeten leren om ons aan te passen aan de andere omstandigheden. Door de milde weersomstandigheden liggen de terreinen er nog redelijk goed bij. Op natuurgras wordt er meer gebikkeld en dat ligt ons minder. Toch denk ik dat we tegen Strijpen een goede kans hebben om ook de tweede periode goed in te zetten.”

Spannend tot het eind

Vierde provinciale C stevent af op een spannende competitie. Heel veel ploegen zijn fel aan elkaar gewaagd. “Met de periodetitel op zak heb je iets achter de hand, maar we willen meer. Het kan niet de bedoeling zijn om ons uit de top van het klassement te laten bonjouren. We willen blijven meedraaien voorin. In deze reeks win je geen wedstrijden met de vingers in de neus. Voor de winst tegen Zegelsem wonnen we drie wedstrijden met het kleinste verschil. Het toont aan hoe dicht het allemaal bij elkaar ligt. Ik verwacht van Strijpen een felle repliek. Tegen de leider kan elke ploeg wat meer. Strijpen volgt op drie punten en kan ons bijbenen in het klassement indien ze winnen. Met ook nog Sint-Goriks, FC Ronse en Bonanza op vinkenslag belooft dit een competitie te worden met veel spankracht. Wij hebben dat op hen voor dat we al zeker zijn van de eindronde. Ook al is dat een loterij, het is beter dan niets en het opent sowieso perspectieven naar promotie toe”, zegt de Munkzwalmse coach.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus