Voetbal 2de afdeling A Olsa Brakel

Fanno Nijst staat met Olsa Brakel voor twee belangrijke wedstrijden: “Tegen Lokeren-Temse waren we veel te nederig”

Tegen Lokeren-Temse acteerde Olsa Brakel te braaf zag coach Fanno Nijst. ©  Geert De Rycke

Brakel -

Olsa Brakel was zondag niet opgewassen tegen KSC Lokeren-Temse (0-3). Zondag treft de ploeg van trainer Fanno Nijst promovendus Erpe-Mere United en een week later Torhout, twee ploegen die in puntennood verkeren. Wil Olsa een zorgeloos seizoen afwerken, dan is puntenwinst wenselijk.

Freddy De Geest

Olsa was een maat te klein tegen de Waaslanders. Fanno Nijst herbekeek de wedstrijd nog eens en stelde vast dat zijn ploeg veel te nederig was voor de gereputeerde tegenstrever. “Lokeren-Temse is een volwassen ploeg met veel kwaliteit. Wanneer je voetballend de mindere bent, moet je er de juiste mentaliteit tegenover zetten en die heb ik gemist. In negentig minuten maakten we slechts vijf fouten. Ik vraag niet om te schoppen, maar echte duelkracht moet wel kunnen. We waren veel te braaf en toonden veel te veel respect. Daar heb ik mijn spelers deze week op gewezen. In deze reeks moet je in iedere wedstrijd alert zijn. Dat zal in Erpe-Mere zeker moeten”, waarschuwt Nijst.

Erpe-Mere United won vorige week een eerste keer en dat zal hen een boost gegeven hebben. “Bij ons is iedereen er zich van bewust hoe belangrijk dit tweeluik is, maar we gaan de spelersgroep geen extra druk opleggen. Erpe-Mere United staat voor collectiviteit en enthousiasme. Ze pakten nog niet veel punten, maar werden nooit weggespeeld. Mijn assistent Serge Beerens zijn zoon Thibeau speelt bij Erpe-Mere en dus hebben we veel wedstrijden gevolgd van hen. Ik ken er ook verschillende spelers waar ik nog meewerkte. Dit is dus een derby met een hoge inzet. Wij mogen ons niet laten verleiden door op hun kleine veld in hun enthousiasme mee te gaan. Doen we dat wel, dan verliezen we een deel van onze kwaliteiten en dat moeten we voorkomen.”

Agressiever voetballen

Olsa is aan een wisselvallig seizoen bezig, maar daar zijn redenen voor. “In het seizoenbegin misten we Habbas, Ndefe en Nelis. Die kwaliteit hebben we gemist. Op dit ogenblik is Cordie uitgevallen met een enkelbreuk. Cordie was de leider op het veld en die gaan we zeker tot de jaarwisseling moeten missen. Anderzijds hebben we met Yohen Tangala een jong talent een kans gegeven tegen Lokeren-Temse en die deed het niet onaardig. De wedstrijden tegen Erpe-Mere en Torhout kunnen ervoor zorgen dat we in de rustige middenmoot vaste voet aan de grond krijgen, maar simpele opdrachten zijn het niet. In deze reeks noteert men regelmatig verrassende resultaten. Goed geconcentreerd en georganiseerd moet men iedere wedstrijd beginnen. Aan voetballend vermogen ontbreekt het niet bij ons, maar we moeten agressiever voetballen dan wat we tegen Lokeren-Temse op de mat legden, willen we tegen Erpe-Mere een kans hebben op puntenwinst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus