Voetbal 2de Afdeling VV A KVV Zelzate

Benjamin De Bremme laat met KVV Zelzate slechte competitiestart achter zich: “Incasseerden slechts één doelpunt in de voorbije vier duels”

Benjamin De Bremme weet dat KVV Zelzate goed op dreef is, maar: “We hadden in enkele recente duels ook het geluk aan onze zijde.” © Marc Van Hecke

Zelzate -

KVV Zelzate zit in een positieve flow. De kanaalploeg behaalde in de voorbije vier wedstrijden tien punten op twaalf en is opgerukt naar de tiende plaats in de rangschikking. Een hele opluchting na de tegenvallende competitiestart. Zelzate krijgt zondag het bezoek van Jong Essevee, die één puntje meer tellen.

Johan Polet

“Onze wederopstanding is een gevolg van meerdere factoren”, meent de 23-jarige rechtsachter Benjamin De Bremme. “Wij namen het in de eerste maand op tegen onder meer Eendracht Aalst en Jong Cercle, die momenteel samen de rangschikking aanvoeren. We hadden het in de eerste wedstrijden moeilijk om te scoren en konden achterin niet de nul op het bord houden. We hebben hier veel aandacht aan besteed om te proberen het tij te keren. We incasseerden in de voorbije vier duels slechts één doelpunt. We vormen nu een stevig blok waarin we weinig ruimte aan de tegenstander weggeven. We toonden ons efficiënter in de zone van de waarheid en er werd met een grotere verbetenheid gevoetbald. We hadden in enkele recente duels ook het geluk aan onze zijde.”

Vorig weekend werd KSV Oostkamp met 1-1 in bedwang gehouden op eigen veld. “Dat geeft een boost. De promovendus had tot voor zondag nog geen punt op eigen veld verloren. We hadden het in de eerste helft moeilijk, maar bleven vooral op karakter overeind. Wij kwamen na de rust sterker opzetten. We klommen via een strafschop van Roy Broeckaert op voorsprong en lieten een goede kans op een tweede treffer onbenut. We incasseerden een kwartier voor het einde de gelijkmaker. Er zat voor ons misschien iets meer in, maar we waren tevreden met het gelijkspel tegen een goede ploeg.”

Tandje bijsteken

“Jong Essevee speelde afgelopen zondag 0-0 gelijk tegen hun leeftijdsgenoten van Jong Cercle. Het zal een fysiek sterke ploeg met veel voetballend vermogen zijn. Wij moeten vooral van onze eigen kwaliteiten uitgaan. We beschikken over een ruime kern die ons als ploeg sterker maakt. De concurrentie is groot waardoor iedereen een tandje moet bijsteken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus