Voetbal 3de afdeling VV B Zwarte Leeuw

Zwarte Leeuw boekt na acht speeldagen eerste overwinning: “Nu moeten we zo snel mogelijk een reeksje neerzetten”

Jens Lambrechts (rechts, archiefbeeld) scoorde twee keer. ©  Dick Demey

Rijkevorsel -

Op speeldag acht was het in derde amateur eindelijk raak voor Zwarte Leeuw. De Leeuwen wonnen zaterdag met 3-4 op het veld van Betekom. De ploeg uit Rijkevorsel blijft in het bezit van de rode lantaarn, maar tankte vertrouwen. “We beseffen dat het een lang seizoen gaat worden.”

Dennis Rosiers

Met twee doelpunten had Jens Lambrechts een groot aandeel in de eerste competitiezege van Zwarte Leeuw.

“Het was een heel spannende avond, waarin Betekom ons veel pijn deed. Gelukkig viel deze keer het dubbeltje naar onze kant, het is dit seizoen al vaak andersom geweest”, aldus de aanvoerder van Zwarte Leeuw. “Welk gevoel overheerste na afloop? ­Ontlading. Het deed heel veel deugd om met heel de ploeg dit resultaat over de streep te ­trekken. We ­hebben de over­winning goed ­gevierd.”

De focus is intussen alweer verlegd naar komend weekend. Zwarte Leeuw is nog altijd ­hekkensluiter en gaat zondag op bezoek bij Wijgmaal, een rechtstreekse concurrent.

“We ­beseffen maar al te goed dat het een lang en zwaar seizoen gaat worden. We moeten zo snel mogelijk een reeksje neerzetten om aansluiting te zoeken met het peloton.”

Dat geel-zwart zijn competitiestart compleet miste, heeft ­volgens Lambrechts diverse ­redenen.

“Het uitvallen van Sebbe De Beukelaer vlak voor de competitie was een drama. Wij kunnen hem simpelweg niet vervangen. ­Bovendien is onze kern smal, te smal eigenlijk. Al zat het de club ook niet mee wat dat betreft: Heist kwam topschutter Jef ­Colman pas erg laat wegplukken, zijn vertrek werd niet op­gevangen. Vlak voor het begin van de voorbereiding vertrok ­Jasper Cox dan nog naar Loenhout. Hoe dan ook zullen wij nooit opgeven. Ik draai al even mee en weet dat er heel veel kan gebeuren in een seizoen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus