Voetbal 3de provinciale B VC Nazareth-Eke

Stef Thierie verliest met VC Nazareth-Eke de leidersplaats na topper tegen ESA Bottelare: “Ben vooral blij dat ik na drie kruisbandletsels opnieuw kan voetballen”

Stef Thierie zit Robin Maes van ESA Bottelare op de huid. De roodhemden kwamen met 0-2 winnen bij VC Nazareth-Eke. ©  Geert De Rycke

Nazareth -

VC Nazareth-Eke verloor haar leidersplaats na een 0-2-nederlaag op eigen veld in de topper tegen ESA Bottelare. Het was de eerste nederlaag in acht wedstrijden voor de fusieploeg, die is weggezakt naar de derde plaats. De achterstand op leider Eendracht Machelen-aan-de-Leie bedraagt drie punten. VC Nazareth-Eke is nog niet uitgeteld voor de eerste periodetitel, want het heeft nog twee haalbare duels tegen bescheiden tegenstanders als Olsene Sportief en Tenstar Melle voor de boeg.

Johan Polet

“Er zat meer in dan een eervolle nederlaag”, meent de 27-jarige middenvelder en aanvoerder Stef Thierie (VC Nazareth-Eke). “Wij kenden in de eerste helft pech met een discutabele scheidsrechterlijke beslissing. De doorgebroken Thibeau Schobben werd onderuit gehaald, maar de logische rode kaart voor de bezoekende speler bleef uit. Het was een andere wedstrijd geworden als Bottelare met tien spelers was gevallen. De bezoekers kwamen na de rust sterker opzetten, maar de partij leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. We werden zeven minuten voor het einde via een treffer van Florian De Paepe toch op achterstand gezet. In een hectisch slot incasseerden we een tweede treffer en werden we door de uitsluiting van Gauthier Lauwers tot tien herleid. Hij was te laat op de bal, maar had zeker niet de intentie om zijn tegenspeler te raken. Het was een lichte rode kaart, die hem hopelijk geen schorsing oplevert.”

“We willen beter doen dan vorig seizoen, toen we samen met KVV Schelde op de derde plaats strandden”, weet Thierie. “De top drie van vorig seizoen (VSV Gent, SV Melsen en KVV Schelde) promoveerde naar tweede provinciale, waar zij het allen zeer goed doen. Dit betekent dat wij in een kwalitatief sterke reeks zaten en in onze doelstelling mogen geloven. We ervaren vanuit het bestuur geen druk. We zadelen ons als spelersgroep geen onnodige stress op. Nazareth-Eke is een goed georganiseerde club met een fraaie accommodatie, die mag dromen van promotie. Nazareth-Eke zette in 2012 voor het eerst in de clubgeschiedenis de stap naar tweede provinciale, maar dat avontuur was geen lang leven beschoren.”

Periodetitel

“Ook voor de periodetitel hebben we ons lot niet meer in eigen handen”, baalt Thierie. “We moeten winnen van Olsene Sportief en Tenstar Melle en hopen dat onze concurrenten steken laten vallen. Het is geen drama indien we naast die eerste prijs zouden grijpen. Het zou fraai zijn indien wij de eerste tien wedstrijden met 23 op 30 afsluiten. Ikzelf ben vooral blij dat ik nog steeds kan voetballen. Ik speelde bij de beloften van SK Deinze en had een beloftevolle toekomst voor mij. Ik werd echter driemaal het slachtoffer van een gescheurde kruisband waardoor mijn sportieve carrière gehypothekeerd leek. Ik heb gedurende drie jaar niet kunnen voetballen en ben opgelucht dat ik opnieuw op de grasmat sta. Ik hoop van verder blessureleed gespaard te blijven, want voetballen is een zeer mooie hobby.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus