Voetbal 1ste nationale FC Knokke

Din Sula voelt zich steeds beter worden bij FC Knokke: “Terugkeer naar het profvoetbal blijft mijn droom”

Din Sula wordt in de derby op Mandel ten val gebracht. © Bart Vandenbroucke

Knokke-Heist -

Din Sula scoorde tegen Heist nog drie keer, maar zaterdag in de derby op Mandel (0-1) bleef hij droog staan. “Ik ben op de goede weg, maar ik sta nog niet waar ik wil staan”, aldus de Knokse spits.

Koen Verdruye

Knokke is op volle snelheid aan het komen. Er was wat tijd nodig door de vele nieuwkomers, maar het lijkt nu de goede richting uit te gaan. Duidelijk is dat deze ploeg nog marge heeft. Spits Din Sula bijvoorbeeld zou nog maar op 60% van zijn mogelijkheden zitten. “Ik kom van ver. In maart bij Patro viel ik uit met pubalgie. Ik ben toen te lang door blijven voetballen in het belang van mijn nieuwe club, maar had dat beter niet gedaan. Ik heb het daardoor alleen maar erger gemaakt.”

Patro leende Sula toen van Virton, waar hij tot juni nog onder contract ligt. Sula revalideerde en keerde terug naar Virton. “Virton is een gezellige club. Het stadje ook wel, maar er valt echt niks te beleven. Ik had er een appartement, want zelfs vanuit mijn woonplaats Brussel is het ruim twee uur rijden. Ik had er wel geen toekomst meer. Er was ondertussen ook een nieuwe coach en ik wist dat ik geen kansen zou krijgen. Het klikte ook al niet met de vorige coach. Zijn opvolger wist dat ik niet fit was en nog een paar maanden nodig had om speelklaar te geraken. Het belangrijkste was om weer gezond te geraken en dankzij Knokke lukt dat. Ik ben hier ook komen wonen en kan hier in de voormiddag perfect aan mijn revalidatie werken bij REV in Sportoase. Ik werk daar samen met David Bombeke en Leen Van Damme, die vroeger bij Waasland-Beveren zaten en nu bij Club Brugge. Bij Knokke trainen we pas ’s avonds en dat was wat aanpassen, maar ik zit niet stil en werk hard overdag. Het gaat alsmaar beter. Drie keer scoren zoals tegen Heist geeft een kick maar ook voldoening. Ik ben dus op de goede weg, maar ik sta nog niet waar ik wil staan.”

Aantrekkelijk project

Din Sula (24) heeft Kosovaarse roots maar voelt zich een echte Belg. Hij is perfect tweetalig ook. Hij begon te voetballen bij Woluwe-Zaventem en vervolgens bij Diegem, waar OH Leuven hem snel oppikte en waar hij de A-kern haalde. Nadien volgden Lommel, Waasland-Beveren, Virton, Patro en nu dus Knokke. “Bij OHL trainde ik onder Jacky Mathijssen en Emilio Ferrera, twee goede trainers. In Beveren had ik Yannick Ferrera, maar vooral Arnauld Mercier vond ik een uitstekende coach. Ik heb veel aan hem gehad. Maar ook hier in Knokke zit ik goed. We zijn weer iets aan het opbouwen. Ik vind het hier wel plezant. Knokke-Heist is tof en mooi, en het project van de club vind ik heel aantrekkelijk. De toekomst zal moeten uitwijzen of pakweg 1B mogelijk is. In elk geval wil ik graag naar terug het profvoetbal. Dat blijft mijn doel en droom.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus