Voetbal  2de Afdeling  Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT TWEEDE AFDELING: Eerste zege voor rode lantaarn Erpe-Mere United, Gil Van Moerzeke scoort hattrick voor KSC Lokeren-Temse

Brakelspeler Louis Gabriel probeert zich langs Leandro Rodrigues te manoeuvreren. ©  Geert De Rycke

Eendracht Aalst haalde het met forfaitcijfers bij KSC Dikkelvenne en klimt mee aan de leiding met Jong Cercle.

Coach Carl De Geyseleer zag Eendracht Aalst een vijftien op vijftien neerzetten via klinkende cijfers bij KSC Dikkelvenne. “We dienden een halfuur lang hard te werken, maar toen brak Lars Wantens de ban. Met een goal en twee assists drukte hij zijn stempel, maar ik wil vooral een sterke teamprestatie benadrukken.”

Francky Cieters zegevierde met RFC Wetteren bij KSV Oudenaarde met 1-2. “Bij 0-1 viseerden we de deklat. Na de gelijkmaker kenden we geen dipje, maar knokten we ons naar winst. In de voorgaande matchen liet de jonge groep de zege vaak nog ontglippen, maar nu hielden we stand.”

Gino Pauwels kaapte met KVV Zelzate een punt weg bij Oostkamp. “Vooraf tekende ik voor een punt, maar Djadi liet onbegrijpelijk de 0-2 liggen en dan plukken we de volle buit. Na een één op twaalf volgde een tien op twaalf en bovendien dropten we al twee weken op rij een tiener in de ploeg.”

Tom Lammens en Kenneth Laurent zetten met Erpe-Mere United een scheve situatie recht tegen Torhout, goed voor een eerste zege.

KFC Merelbeke vloerde in een spannende derby RC Gent (2-1) dat in een dipje verzeilde.

Titelverdediger Sparta Petegem stond na een halfuur met 0-3 in het krijt tegen KVK Westhoek, maar na een dolle remonte nette Lorenzo Berwouts in de slotfase de winnende treffer.

Gil Van Moerzeketrok KSC Lokeren-Temse na een uur al op het droge op bezoek bij Olsa Brakel. Met een hattrick zorgde hij voor een 0-3-score.

Coach Tom De Cock was tevreden met het veroverde punt van FC Lebbeke tegen Jong KV Mechelen in de B-reeks. “We startten scherp, maar slikten een opdoffer door een rake vrijschop. Na een verre inworp van Loriers bracht Van Gysel ons langszij tegen een technisch sterk KV Mechelen. Ik vond het een billijk gelijkspel tegen een talentrijke Mechelse jeugdlichting, terwijl we zelf met een handvol blessures kampen.”(rwd)