Voetbal  2de Provinciale B Olsa Brakel B

Pieter Bruggeman gelooft ondanks rode lantaarn in project van Olsa Brakel B: “Betalen leergeld, maar zorgen ook een nieuwe wind”

Pieter Bruggeman schat in dat de kentering er nog komt bij Olsa Brakel B: “We staan onder onze waarde gerangschikt.” © Geert De Rycke

Brakel -

Het overgekochte stamnummer van Olympic Burst leverde Olsa Brakel B een plaats op in tweede provinciale. Pieter Bruggeman (44) kreeg al vele schouderklopjes, maar de coach uit Mater torst met Olsa Brakel B wel de rode lantaarn met een rapport van 3 op 21.

Wim Redant

Tegen Eine ging Olsa Brakel B met 0-1 de boot in. Zondag trekt Pieter Bruggeman, leraar LO in Oudenaarde, met zijn jonge troepen naar Meerbeke op zoek naar een eerste overwinning. “Iedereen praat over leergeld, maar we zorgen toch ook voor een nieuwe wind met ons project. We spelen goede wedstrijden, maar trekken het laken vooralsnog niet naar ons toe. De geluksfactor speelt een rol, maar ook de jeugdigheid. Er is nu eenmaal een groot verschil met andere ploegen inzake ervaring en fysieke kracht, maar ik zie veel veerkracht in de groep. Van een vertrouwenscrisis is geen sprake. We staan onder onze waarde gerangschikt en ik ben ervan overtuigd dat de resultaten nog wel zullen volgen. Op training zie ik alvast geen verval. We worden vaak geconfronteerd met lange ballen, die onze defensie pijn doen. Op Wortegem speelden we onze slechtste match van het seizoen, maar voorts lagen we nooit onder. Tegen Geraardsbergen stonden we na acht minuten al 2-0 voor, maar we gingen finaal met 2-3 de boot in. We werden vooral genekt door hun aanvaller Arne Van Den Bossche, die overigens gevormd werd bij Olsa.”

Bruggeman gaat ervan uit dat het kleine kunstgrasveld van Olsa een troef wordt in de degradatiestrijd. “Technisch zijn we best bedreven. In de voorbereiding presteerden we sterk tegen de eersteprovincialers Zottegem en Vlaamse Ardennen. Een goede voorbereiding kreeg nog geen vervolg. We waren gebrand op een goede seizoenstart. Beter omgaan met lange ballen en verstandig proberen anticiperen is wat ik de spelers nu meegeef.”

Twee handen op één buik

De doorstroming naar de hoofdmacht blijft ook de rode draad voor Bruggeman, die nauw samenwerkt met Fanno Nijst. “Noem ons gerust twee handen op één buik. Met Jules Van Hyfte en Lucas Libert werden twee spelers geselecteerd om twee weken mee te trainen met de A-ploeg. Zo creëren we de transit naar de A-ploeg. Zelf ben ik aan mijn vierde seizoen bezig bij Olsa na veertien seizoenen Zulte Waregem, dat als voetbaltrots van de Vlaamse Ardennen nu wel in zwaar weer terechtkwam. Zelf sta ik voor een leuke uitdaging bij Olsa Brakel B.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus