Voetbal 4de provinciale B

FC Heist B brengt met “historische” 13 op 21 op zak een bezoek aan grote buur FC Knokke B: “Enige match die telt voor de jongens”

Een foto uit de iets oudere doos. In 2016 was Ludo De Schepper nog trainer van FC Heist, maar zaterdag ontvangt hij de B-ploeg van zijn ex-club als trainer van FC Knokke B. © Bart Vandenbroucke

Knokke-Heist -

FC Knokke B (7-0 tegen Hertsberge) en FC Heist B (3-1 tegen Ruddervoorde B) tankten vertrouwen in de aanloop naar de gemeentelijke derby van zaterdag.

Benny Lingier

“Onze derde zege is een feit, we zijn negen punten rijk. Het werd een walk-over tegen Hertsberge. Voor de eerste keer merkte ik een geweldig meesterschap en collectieve sterkte”, zegt de Knokse T1 Ludo De Schepper. “Dit is mijn tweede seizoen als coach van de B-ploeg. Met T2 Christiaan Adelaere vorm ik een complementair duo. We kennen ons doel en versmelten onze sterke punten. Allebei kunnen we het heel goed vinden met onze jonge bende. Af en toe moet je wel op je tanden bijten. Onvoorziene reisjes en de eigengereidheid van hun generatie neem je erbij, je zet je erboven. De club opteerde bewust voor deze B-ploeg omdat te veel talent ons dreigde te verlaten. Edi Tahiri (18), broer van Muhamed (Bredene), scoorde drie keer tegen Hertsberge. Hij heeft potentieel en is een speler om in het oog te houden. Met een heel jong team zijn we in volle opbouw. Soms ontbreekt er ervaring die cash afgestraft wordt, maar dergelijke momenten maken deel uit van het leerproces.”

Zaterdag komt Heist B op bezoek bij Knokke B. “Ik ken veel jonge spelers van de Heistse B-ploeg omdat best wat Knokkenaars hun heil daar zochten, zoals de broertjes Desloovere”, aldus De Schepper. “Het wordt dus een leuke affiche tussen jongens die mekaar goed kennen. Vorig seizoen wonnen we allebei onze thuismatch. De Heistse T1 Serge Vanpoucke ken ik héél goed uit de periode toen ik T1 was in Heist. Hij is een minzame, positieve kerel met wie ik een uitstekend contact onderhoud.”

“Ik heb nog steeds een goede band met Ludo De Schepper”, bevestigt Heist B-trainer Serge Vanpoucke. “Ik schat dat onze teams mekaar waard zullen zijn. Bij ons staat alvast iedereen op scherp voor de derby. Voor mijn spelers wordt dit dé match van het jaar, de enige die telt. Na de mooie en onverhoopte 3-1-overwinning tegen een Ruddervoorde B met twee gezichten hoef ik niemand te motiveren. Bovendien is 13 op 21 historisch voor ons na jaargangen doorspekt met zware verliescijfers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus