Voetbal 2de afdeling VV A Olsa Brakel

Bram Van Eerstvelde wil met Olsa Brakel stunten tegen Lokeren-Temse: “We verloren nog niet van de Waaslanders”

Bram Van Eerstvelde is dit seizoen vaste waarde bij Olsa: “Ik bleef hard werken en hopen op een volwaardige kans.” ©  Geert De Rycke

Brakel -

Olsa Brakel ontvangt zondag titelfavoriet KSC Lokeren-Temse. De Waaslanders lieten een tien op twaalf optekenen, maar wonnen buitenshuis nog niet. Olsa versloeg met Eendracht Aalst al die andere gedoodverfde titelfavoriet, en wil dat graag nog eens overdoen tegen Lokeren-Temse.

Freddy De Geest

Trainer Fanno Nijst gunde zijn spelers dinsdag een vrije dag na de winst tegen Wetteren. “Vrij is relatief”, zegt Bram Van Eerstvelde (21), die in Wetteren scoorde en daarmee zijn seizoenstotaal tot vier goals aandikte. “We moesten wel een individuele looptraining afwerken. Dat was vorige week zo overeengekomen. De driepunter in Wetteren heeft deugd gedaan. Er is nu iets meer ademruimte, maar het puntentotaal aandikken lijkt wel aangewezen. Toch moeten we beter kunnen dan wat we in Wetteren lieten zien. De wedstrijdomstandigheden zaten er mee. Dat Ndefe en Habbas er opnieuw bij waren, scheelde een slok op de borrel. Tegen Lokeren-Temse, dat een zuinige zege liet optekenen tegen Dikkelvenne en andermaal niet sprankelde, kunnen zij met een individuele flits de wedstrijd beslissen.”

Van Eerstvelde begon zijn voetballoopbaan bij Deftinge en werd daar opgemerkt door Zottegem. Na een passage bij de jeugd van AA Gent kwam hij acht jaar geleden naar Olsa Brakel, waar hij zich als voetballer verder kon ontwikkelen. “Dit is mijn vierde seizoen in de A-kern. De eerste twee seizoenen versierde ik nauwelijks speelminuten, maar ik bleef hard werken en hopen op een volwaardige kans. Sinds vorig seizoen speel ik veel, dit seizoen al elke wedstrijd”, zegt de aanvallende middenvelder, die vlot de weg naar de netten vindt. “Bij het aansnijden van het tweeluik Wetteren en Lokeren-Temse mikten we op vier op zes. De driepunter hebben we al beet. Tegen een gelijkspel tegen de Wase topploeg zeg ik niet nee, maar uiteraard mikken we op meer. Met één punt schiet je immers weinig op.”

Geen extra motivatie nodig

Vorig seizoen speelde Olsa op Daknam 0-0 en thuis 2-2. “Toen maakte Cordie het openingsdoelpunt en kwamen de bezoekers daarna 1-2 voor. Nelis zorgde voor de gelijkmaker. Als twee niet zonder drie kan, dan moet er opnieuw puntengewin inzitten, maar gemakkelijk wordt het niet. Lokeren-Temse beschikt over kopbalsterke spelers, die gevaarlijk zijn op stilstaande fases. Het speelde buitenshuis (Merelbeke, Jong Essevee en Petegem, red.) al drie keer gelijk. Dat is geen onbelangrijk gegeven. Dat Eendracht Aalst bij ons verloor, speelt ook mee. Voor de komst van een topteam is er geen extra motivatie nodig. We verloren nog niet van Lokeren-Temse en willen dat zo houden. Traditioneel zakken er nogal wat Lokerse supporters af naar de wedstrijd. Dat zorgt voor een gezellige sfeer en daar is het om te doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus