Antwerp Giants trekt naar Turkije, Kangoeroes Mechelen gaan in… Willebroek op zoek naar tweede Europese uitzege op een rij

Telenet Giants Antwerp vanavond in het Turkse Gaziantep op zoek naar Europese 2 op 2. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Domien Loubry vanavond met Kangoeroes Mechelen Europees in Willebroek. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

1 / 2
thumbnail: Telenet Giants Antwerp vanavond in het Turkse Gaziantep op zoek naar Europese 2 op 2.
thumbnail: Domien Loubry vanavond met Kangoeroes Mechelen Europees in Willebroek.

Op de tweede speeldag van de FIBA Europe Cup gaat Antwerp Giants aan de Syrische grens en bij het Turske Gaziantep op zoek naar een tweede opeenvolgende zege. Vice-kampioen Kangoeroes Mechelen wil ook een tweede Europese zege op een rij en ontvangt in … Willebroek het Franse Cholet.

Patrick Ceulemans in Gaziantep

Telenet Giants Antwerp gaat vanavond (18 uur Belgische tijd) in het verre Turkse Gaziantep, aan de Syrische grens, op zoek naar een tweede opeenvolgende uitzege (vorige week 88-92 winst in het Oostenrijkse Gmunden) in het kader van de FIBA Europe Cup. Geen gemakkelijke opdracht vermits Gaziantep in poule B de groepsfavoriet is. In de Turkse BSL boekte Gaziantep afgelopen weekend en op de derde speeldag tegen Buyukcekmece een eerste zege (79-61). Vorige week opende het de FIBA Europe Cup met een 63-79 overw­­inning bij het Israëlische Hapoel Haifi. Bij Haifi is Sharon Drucker (ex-Oostende) coach. Naast zeven Turken en de Nigeriaanse center John Egbunu zitten er ook vier Amerikanen in de selectie. Codi Miller-McIntyre is één van de Amerikaanse smaakmakers en in 2016-17 nog één van de sterkhouders bij Leuven Bears.

Vorige week won Kangoeroes Mechelen de eerste Europese wedstrijd ooit op verplaatsing en in het Bulgaarse Rilski. Vanavond (20u30) werken de Maneblussers in het kader van de tweede speeldag van de groepsfase van de FIBA Europe Cup de eerste Europese thuismatch ooit en versus het Franse Cholet af. Niet in de Mechelse Winketkaai, die werd door FIBA afgekeurd, wel in sporthal De Schalk in Willebroek. In 2018 verliet voorzitter Luc Katra met zijn Kangoeroes Willebroek om in Mechelen verder door te groeien. Het blijft echter wachten op de nieuwe topsporthal in het Mechelse, zodat de Belgische vice-kampioen moet uitwijken naar Willebroek. De Schalk werd wel door FIBA goedgekeurd.

Ook met de vrouwen en in de Euroleague zal Kangoeroes Mechelen in Willebroek deze campagne zijn zeven groepswedstrijden betwisten. Kangoeroes staat wel voor een stevige opdracht. Cholet telt in de sterke Franse Pro A een 3 op 4 en won afgelopen weekend nog met 68-87 van Bourg. In poule E van de FIBA Europe Cup opende het vorige week met 99-81 winst van het Roemeense Oradea. Van de acht groepen van vier is de top-2 gekwalificeerd voor de tweede ronde (Last 16) van de FIBA Europe Cup. Als Antwerp Giants en Cholet vanavond voor de tweede opeenvolgende keer dit seizoen Europees kunnen juichen staat de deur richting de Last 16 van de FIBA Europe Cup meteen op een kier.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer