Voetbal 2de Afdeling VV A KVV Zelzate

KVV Zelzate dendert voort met derde zege op rij: “We konden het voetballen niet verleerd hebben”

Simon Lanckman is aan zijn vierde seizoen bij KVV Zelzate toe. ©  Marc Van Hecke

Zelzate -

KVV Zelzate is na een moeilijke competitiestart goed op dreef geraakt. De ploeg van coach Gino Pauwels won met 2-0 van KSV Oudenaarde, nadat ook de maat werd genomen van Torhout en Dikkelvenne. Goed voor drie opeenvolgende overwinningen, waardoor de kanaalploeg in de rangschikking is opgeklommen naar de tiende plaats.

Johan Polet

“We pakten in de voorbije weken met zeer volwassen prestaties uit”, zegt de 22-jarige middenvelder Simon Lanckman, die tegen Oudenaarde zijn eerste competitietreffer maakte. “We hebben als ploeg grote stappen vooruit gezet. De goede prestaties versterken het vertrouwen. We incasseerden in die drie duels geen enkel doelpunt. Die positieve reeks was noodzakelijk om uit de gevarenzone weg te geraken. Ik wist dat we eind september onder onze waarde stonden. We konden het voetballen niet verleerd hebben. Hopelijk is de trein nu definitief vertrokken en kunnen we die positieve lijn zo lang mogelijk doortrekken.”

Waarom begonnen jullie zo moeizaam aan deze campagne?

“Het heeft tijd en geduld gevraagd om de automatismen in de ploeg te slijpen. We hebben hard gewerkt om hierin progressie te maken. We incasseerden in de eerste wedstrijden soms te gemakkelijk een doelpunt en pakten in onze eerste vier duels geen enkele keer een clean sheet. Het was belangrijk om achterin de nul eens op het bord te houden. Dat is ons nu in de voorbije drie partijen wel gelukt. De verbeten wil om te winnen en de uitstekende mentaliteit trokken ons driemaal over de streep.”

Denk je er aan om het een stapje hogerop te proberen?

“Ik ben bij Zelzate aan mijn vierde seizoen toe, nadat ik van de beloften van Kortrijk ben overgekomen. Ik woon in Berlare en doorloop in Gent mijn laatste jaar biomedische wetenschappen. Ik heb de ambitie om op een hoger niveau te voetballen, maar dat moet onder meer combineerbaar zijn met mijn job. Ik ben er voorlopig niet mee bezig. Ik focus me enkel op het huidige seizoen. Ik voel me goed bij Zelzate, dat is uitgegroeid tot een vaste waarde in de tweede afdeling. Ik zal wel zien welke aanbiedingen of uitdagingen de komende jaren op mij afkomen.”

Wat wordt het zaterdag in de uitwedstrijd bij Oostkamp?

“Wij kijken die partij met veel vertrouwen tegemoet. Er steekt in onze reeks geen enkel team autoritair bovenuit. Oostkamp is als promovendus een aanwinst voor de reeks. De West-Vlamingen pakten met een zeer goede competitiestart uit, maar verloren tweemaal in de voorbije drie wedstrijden. Oostkamp telt in de rangschikking nog drie punten meer dan wij. We zullen ons beste niveau moeten halen om minstens een punt te pakken. Onze reeks is wel sterker dan vorig seizoen, toen wij op de zesde plaats eindigden. We gaan er alles aan doen om een vierde zege op rij te behalen en dichterbij de top vijf te sluipen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus