Voetbal 2de afdeling VV A RFC Wetteren - Olsa Brakel 2-3

Wetteren deelt geschenken uit tegen Olsa Brakel

Donovan Habbas (Olsa Brakel), hier in duel met Sami Lamrani (Wetteren), bewees zijn “grote waarde voor de ploeg”, aldus trainer Fanno Nijst. ©  Geert De Rycke

Wetteren -

Het gaat van kwaad naar erger met de Wetterse leeuwen. Doelpunten in geschenkverpakking zetten Olsa Brakel snel op weg naar een belangrijke driepunter. In het slot werd het nog spannend toen de Wetteraars kwamen opzetten na twee goals van Vandekerckhove.

Freddy De Geest

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg via De Caigny. Aan de overzijde verraste Van Eerstvelde, na samenspel met Barrezeele, met een lob Steelant. Kort daarop was het opnieuw prijs voor de bezoekers, die de voorbije weken moeilijk de weg naar de netten vonden maar ze nu wel lieten trillen. Steelant stuntelde na een terugspeelbal van Claeys en bood Nelis het gemakkelijkste doelpunt van zijn loopbaan aan.

“Wanneer je na 12’ tegen een 0-2-achterstand aankijkt na twee goals met een strik rond, dan weet je dat je een wedstrijd lang achter de feiten aanholt. Die goals hadden ook een impact op de groep. De ‘kopkes’ gingen naar beneden. Tijdens de rust heb ik me serieus kwaad gemaakt. De klok kun je niet terugdraaien. De mouwen opstropen en knokken, moesten we doen om nog iets te rapen. Na de 0-3 hebben we veel druk naar voor gezet. Na de 2-3 waren er zelfs nog kansen op een puntendeling, maar we blijven opnieuw met lege handen achter. Jammer, ja, maar dat liedje geraakt afgezaagd”, zucht trainer Francky Cieters.

Olsa Brakel, dat verrassend Habbas en Ndefe kon opstellen, dicteerde de wet tijdens de eerste helft. De thuisploeg kon er enkel een poging van Vandekerckhove tegenover stellen. Een vrijschop van Habbas miste maar net de goede richting. Na de rust een gretigere thuisploeg, maar ook een scherp counterend Olsa. Op het uur verhinderde Otte de aansluitingstreffer van Van Calenbergh. Steelant haalde een verre lob van Habbas uit zijn doelvlak en was ook bij de pinken toen Nelis voor hem opdook. Na samenspel met Gabriël zorgde Nelis voor de 0-3. Een alles of niets-slotoffensief van de Wetterse leeuwen resulteerde in twee doelpunten van Vandekerckhove, maar ook niets meer.

Vermijdbare tegengoals

“Onze eerste helft was goed tot zeer goed. De thuisploeg had het moeilijk met onze organisatie. Met Habbas en Ndefe, die bewezen welke grote waarde ze hebben voor de ploeg, beschikten we over meer snelheid. Het eerste doelpunt was knap van voorbereiding en afwerking”, zegt trainer Fanno Nijst. “Na de rust schreven we een ander verhaal. Wij waren zoekende en de thuisploeg was veel enthousiaster. Na een knappe combinatie tussen Gabriël en Nelis dacht ik dat de wedstrijd gespeeld was, maar we maakten het ons nog onnodig moeilijk met twee te vermijden tegendoelpunten. Dit was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben wel de drie punten en finaal is dat het belangrijkste. Na het uitvallen van Cordie kwam Capelleman in de ploeg en moest ik Bogaert na de rust centraal achterin inzetten. Dat Habbas kon spelen, is een wonder. Zaterdag onderging hij een test. Met een goed ingetapete enkel kon hij spelen, maar uit voorzorg heb ik Habbas in de tweede helft vervangen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus