Voetbal 2de afdeling VV A Olsa Brakel

Robin Nelis moet Olsa Brakel in Wetteren aan doelpunten helpen: “Horen thuis in de middenmoot”

Robin Nelis komt net uit blessure: “Competitieritme opdoen en de scherpte voor doel terugvinden, is nu de belangrijke opdracht” ©  Geert De Rycke

Brakel -

Vorige week moest coach Fanno Nijst vroeg in de wedstrijd tegen KVK Westhoek (0-0) schuiven met de pionnen na het uitvallen van Donovan Habbas. Bankzitter Robin Nelis, die aan wederoptreden toe was na een blessure, werd meteen voor de leeuwen gegooid en dat was niet de bedoeling.

Freddy De Geest

“We zitten in de hoek waar de klappen vallen”, opent Robin Nelis (27) met een cliché dat verwijst naar tal van blessures. “In de voorbereiding op het seizoen had ik na het lopen last van overbelasting aan de knie. Er werd een scheurtje in de meniscus vastgesteld. Met een kijkoperatie werd dat opgelost. Na de wedstrijd tegen Dikkelvenne had ik opnieuw last. Irritatie op het bot was de diagnose. Opnieuw naar de kant en beginnen opbouwen dus. Trainen zonder wedstrijden te spelen is mentaal belastend. Vorige week kon ik voluit trainen en speelde ik met de beloften mee. Toen Habbas al na twintig minuten naar de kant moest, was het aan mij. Twee wedstrijden kort na elkaar lieten zich voelen, ’s anderendaags waren mijn knie en kuit stijf. Dinsdag heb ik me dan ook beperkt tot wat loslopen. Donderdag hoop ik opnieuw voluit te kunnen gaan”, zegt de aanvaller, die bij Eendracht Aalst speelminuten versierde en daarna zijn voetbalgeluk zocht en vond bij Jong Lede, Eppegem, Lebbeke, Hoek en nu bij Olsa Brakel.

Vergelijkbare verhalen

Zondagnamiddag is de inzet groot in het Marcel De Kerpelstadion. Wetteren en Olsa Brakel kunnen allebei de punten goed gebruiken. “Naar ik hoor, verdiende Wetteren in de vorige wedstrijden meer, maar zit het ook niet mee bij hen. Wij schrijven een vergelijkbaar verhaal. Tegen KVK Westhoek hadden we altijd moeten winnen, maar we bleven op een gelijkspel steken. Na het uitvallen van Robby Ndefe en nu ook Donovan Habbas missen we spelers die met een actie een wedstrijd kunnen openbreken. Ndefe is dicht bij een wederoptreden. Ik hoop dat de kwetsuur bij Habbas meevalt. In Wetteren moeten we iets zorgvuldiger met de krachten omspringen. Efficiëntie is in deze reeks zeer belangrijk.”

Olsa Brakel leunde vorig seizoen bij de top aan en dat was dit seizoen opnieuw de ambitie. “Geen enkele ploeg speelt een seizoen lang op topniveau. Wie weet hebben wij ons dipje al gehad en gaat het vanaf nu week na week beter. Een goed resultaat in Wetteren nemen we mee naar de clash tegen Sporting Lokeren-Temse van een week later. Daarna volgen Erpe-Mere en Torhout. De tijd is rijp om punten te pakken en door te schuiven naar de rustige middenmoot. Daar horen we gezien onze kwaliteiten zeker thuis. Voor mezelf hoop ik dat ik eindelijk eens een reeks wedstrijden blessurevrij kan afwerken. Competitieritme opdoen en de scherpte voor doel terugvinden, is nu de belangrijke opdracht”, zegt de hongerige spits, die Olsa aan doelpunten moet helpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus