Voetbal 3de Afdeling VV B Sporting Kampenhout - Zwarte Leeuw 3-1

Bedrijvige Brusk Er kwelgeest van de Leeuwse verdediging: “De mentaliteit zat voor de volle tweehonderd procent goed”

Brusk Er scoorde tot twee keer toe (archief). ©  Kms

Kampenhout -

Sporting Kampenhout won onderaan het klassement het duel dat ze moesten winnen tegen Zwarte Leeuw. Het werd uiteindelijk 3-1 met doelpunten van Brusk Er (2) en Maxim Put (1). Even was er dreiging nadat de bedrijvige bezoeker Van De Vreede de 3-1 scoorde, maar de blauw-gelen kregen nog de beste mogelijkheden.

Stefan Van de Weyer

Voor deze wedstrijd telden Sporting en Zwarte Leeuw respectievelijk twee en één puntje.

De eerste echte kans vloog na zeven minuten al binnen, Put werd centraal vrijgespeeld en besloot overhoeks, 1-0. Voor de bezoekers dreigden Da Silva, Verboven en Van De Vreede. Net voor het half uur werd thuisspeler Vangrunderbeek neergelegd in de Leeuwse zestien, strafschop. Janssens mikte in de linkerhoek, goalie Hofmans lag daar ook. Na de rust drukte Kampenhout door. Net na het uur telde Er de Antwerpenaars uit op zeven minuten tijd met twee goals. Van De Vreede prikte nog tegen en er ontstond nog een opstootje in de buurt van de Kampenhoutse dug-out met enkele gele kaarten als gevolg, het bleef 3-1.

Het was de eerste keer dat aanvallende middenvelder Er twee goals scoorde op één wedstrijd voor Sporting Kampenhout. “Het was voor ons de enige optie, thuis winnen tegen Zwarte Leeuw. We hadden net zoals hen de punten broodnodig. Tegen de rust had het eigenlijk al 2-0 of 3-0 moeten zijn. Dat was ergens het verhaal van het seizoen, vele kansen maar dan het deksel op de neus. De vrees om een snel tegendoelpunt te slikken bestond. We zijn erin blijven geloven, de mentaliteit zat ook voor de volle tweehonderd procent goed. Zeker in de tweede helft ontstond er veel meer ruimte omdat zij moesten komen om iets te oogsten. De kansen bleven komen en die moesten erin. Dat de drie punten in Kampenhout bleven was het belangrijkste. Deze eerste zege van het seizoen had er al vroeger kunnen komen. Het is een enorme opsteker dat ik er twee in legde, maar wie er uiteindelijk scoort maakt niet uit, deze prestatie staat er.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus