Voetbal 2de Afdeling VV A  Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT TWEEDE AFDELING A: RC Gent speelt leidersplaats kwijt, KFC Merelbeke boekt eerste zege en Eendracht Aalst wint in het slot

Op bezoek bij Torhout trok Aalst in de 94ste minuut pas aan het langste eind. ©  Bart Vandenbroucke

Gent -

Jong Cercle Brugge sprong via een zuinige zege op Erpe-Mere United over RC Gent naar de leidersplaats in de competitie.

Wim Redant

Bij rode lantaarn Erpe-Mere United stond coach Levi Jacobs zaterdag aan de klaagmuur. “Een voorzet week af, waardoor de verraste Delmoitié zijn interceptie miste en we een goal slikten. De gelijkmaker van De Oliveira werd dan weer dubieus afgevlagd. Het is frustrerend om telkens met lege handen achter te blijven nadat we de evenknie waren.”

Jannes Tant leed met RC Gent op Oostkamp een 2-1-nederlaag, nadat de Ratjes twee late treffers incasseerden. “We openden de score na een snelle omschakeling, maar Oostkamp werd steeds sterker. We hielden stand tot vijf minuten voor tijd een corner binnen gewerkt werd. In de toegevoegde tijd kregen we een vrije trap, die tot balverlies leidde, wat werd afgestraft.”

Davy De Schrijver boekte met KFC Merelbeke een eerste zege op bezoek bij Jong Essevee. “We kwamen op achterstand, maar bleven domineren. Na een twee op vijftien boekten we een broodnodige en deugddoende zege. Zowel voor de spelers, trainers als het bestuur maakte deze bevrijdende zege vele emoties los. De ploeg werd herschikt en dat loonde.

Bij KSC Dikkelvenne zag Lieven Gevaert zijn team in het zand bijten tegen KVV Zelzate, dat zo zes op zes plukte. “Vlak voor rust kwamen we op achterstand via een vrijschop van Djadi. Na rust flirtten we met de gelijkmaker, maar het was Antwi die aan de overzijde een counter verzilverde. Thomas Zwart trof nog de paal bij Zelzate waar Gino Pauwels agressief coachte.”

Stefaan Leleu haalde het in Oudenaarde met 2-1 van Gullegem. “In de laatste tien minuten dwong Gullegem nog vijf hoekschoppen af, waardoor we met dichtgeknepen billen het slotsignaal bereikten.”

RFC Wetteren ging met 3-2 pijnlijk de boot in op Harelbeke, met een door Niels Vandenbroucke omgezette strafschop in de slotminuut.

Olsa Brakel bleef op een brilscore steken tegen Westhoek.

Julien Vercauteren leek met een late treffer Lokeren-Temse voorbij Sparta Petegem de loodsen, maar Olivier Luckx bracht in de slotfase de thuisploeg langszij.

Ook Eendracht Aalst haalde het op de valreep in Torhout. Kakudji trof de lat en Dutoit hield Torhout in de wedstrijd met drie knappe reddingen. Na een tegentreffer van Huysentruyt bracht de ingevallen Mbaye Aalst langszij. Dekuyper trof twee keer de lat vooraleer hij na een kopbal van Mbaye op de lat in de rebound voor de winnende treffer zorgde.