Voetbal 2de provinciale A FC Latem - FC Destelbergen: 3-2

FC Latem legt ongeslagen leider FC Destelbergen over de knie en komt op gelijke hoogte: “We worden iedere week sterker”

Destelbergenspeler Sefa Isci tikt de bal weg voor de voeten van Tilmo Roels. ©  Nic Declercq

Sint-Martens-Latem -

FC Latem bewees dat het iedere week sterker wordt. De Leieploeg won de topper tegen leider FC Destelbergen met 3-2 en heeft met vijftien op achttien een uitstekende competitiestart genomen.

Johan Polet

Latem bouwde via doelpunten van Laurens Desmaele en Nathan Fonck (strafschop) een 1-0- en 2-1- voorsprong uit. Destelbergen klom via treffers van Olivier Speltdooren (penalty) en Ruben Mussche evenveel keer op gelijke hoogte. In de slotfase legde Fonck met zijn tweede treffer van de avond de eindstand vast. Goed voor het achtste competitiedoelpunt voor deze van DT Borsbeke overgekomen aanvaller. “Het werd een hoogstaande en evenwichtige wedstrijd tussen twee ploegen met veel kwaliteit”, aldus de 24-jarige doelman Staf Dhossche (Latem). “Destelbergen eiste meer balbezit op. Wij dreigden vooral vanuit de omschakeling. We bevestigden fysiek sterk te zijn. De grootste verdienste hiervoor gaat naar onze assistent-coach Bart D’Herde, die ons conditioneel uitstekend op deze campagne heeft voorbereid.”

Hoe hoog mag FC Latem mikken?

“We moeten bescheiden blijven en hard verder werken. We blijven op onze hoede in deze reeks. We mogen mikken op een plaats in de top vijf. Destelbergen blijft de te kloppen favoriet voor de titel. Wij willen in eerste instantie een stevige thuisreputatie uitbouwen. We wonnen dit seizoen op eigen bodem al van Knesselare, Poesele en Destelbergen. Latem moet voor veel opponenten een oninneembare vesting worden. We beschikken over een ruime kern, wat een grote troef is. We zullen iedereen nog hard nodig hebben.”

Jij hebt jouw overgang van HO Kalken naar Latem nog niet beklaagd?

“Ik wou iedere week onder de lat staan. Ik ben op mijn leeftijd niet meer tevreden met de rol van bankzitter. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben tevreden dat het Latem is geworden. Een ambitieuze en goed gestructureerde club die een serieuze rol van betekenis in tweede provinciale kan spelen”, besluit Dhossche.

Geen man overboord bij Destelbergen

“We verdienden niet te verliezen”, meent offensieve middenvelder Tim Vleminckx (Destelbergen). “We pakken minstens een punt wanneer we onze kansen aan een hoger percentage afwerken. We hebben ons niet aangepast en ons eigen spelletje gespeeld. Aan de derde treffer van Latem ging discutabel buitenspel vooraf, maar we hoeven geen excuses te zoeken. We moeten de hand in eigen boezem stoppen. We waren de betere ploeg maar hebben onszelf niet beloond.”

“Er is voor ons geen man overboord. Het is geen drama om van een sterke ploeg als Latem te verliezen. Het komt er nu op aan om deze week de batterijen opnieuw op te laden. We krijgen aanstaande zondag voor een nieuwe topper het bezoek van Zeveren Sportief. We kunnen ons geen tweede puntenverlies op rij veroorloven. Iedere ploeg steekt tegen ons een tandje bij, maar we kunnen hiermee leven. We focussen ons op onze eigen prestaties. We beschikken over een ruime en sterke kern die ook dit seizoen ver kan geraken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus