Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne - KVV Zelzate: 0-2

Zelzaatse jagers boeken tweede zege op rij bij stuurloos KSC Dikkelvenne

Doelpuntenmaker Sami Djadi draait handig weg van Dikkelvennespeler Maxime De Smet. ©  Geert De Rycke

Dikkelvenne -

Na een derde nederlaag op rij verbleekt de goede competitiestart bij een stuurloos KSC Dikkelvenne, dat weggezet werd door een gezond agressief bikkelend KVV Zelzate.

Freddy De Geest

De inzet was groot en dat maakte de overenthousiaste bezoekende coach zijn spelers van minuut één duidelijk. Met de gretigheid van een niet te stoppen Duracellkonijn nam Zelzate meteen het initiatief. In het openingskwartier resulteerde het in veel goede wil aan beide kanten, maar niet voor vuurwerk voor Van Der Eedt en Van Rie. De thuisdoelman werd het eerst aan het werk gezet na een schot van Flament. Balverlies centraal op het middenveld leidde de snelle omschakeling van de bezoekers in. Het blijft een oud zeer bij Dikkelvenne. Zwart besloot te zwak op Van Der Eedt. Aan de overzijde zorgde eerst Pouillon en wat later Seurynck, voor een prikje. Op slag van rust trapte Djadi feilloos de bal in de linkerbovenhoek vanaf de rand van de zestienmeter.

“Ik vind dat we goede matchen spelen, maar het zit niet altijd mee”, vertelt Maxime De Smet, die centraal achterin naast Gianni Desmet speelde. “Tegen Racing Gent verdienden we niet te verliezen. We scoorden veel, maar kregen er nog meer binnen. De eerste helft tegen Zelzate was niet goed. Het doelpunt viel op een ongelegen moment. Tegen Zelzate achterkomen, is een recept voor miserie. Na de rust konden ze op de counter loeren en dat kunnen ze heel goed. Wij hadden een paar kansen op de gelijkmaker, maar vonden niet de weg naar de netten.”

Lieven Gevaert stuurde Bochet en Sylla de arena in en dat zorgde voor meer power in de aanval. Gilles Desmet viseerde de vuisten van Van Rie na een voorzet van Van Vaerenbergh. Aan de overzijde krulde Flament de bal net naast. Sylla soleerde over links tot aan de achterlijn, maar zijn strakke voorzet door een bos van benen kreeg geen positief vervolg voor de thuisploeg. Aan de overzijde was het wel bingo toen Antwi voor Van Der Eedt opdook en de bal in doel deponeerde. De thuisploeg nam risico’s en die werden bijna afgestraft door Thomas Zwart, die de paal viseerde. Na een twee driepunter op rij beent Zelzate Dikkelvenne bij in het klassement.

Elf jagers op het veld

“Na de gemiste competitiestart hebben we het geweer van schouder gewisseld”, zegt aanvoerder Jens Vandenhende, onverzettelijk centraal in de Zelzaatse defensie. “De voorbije weken bleef trainer Gino Pauwels er op hameren dat we meer duelkracht moesten tonen en de tweede bal belangrijk is. Enkel wanneer de bal in je bezit is, kun je voetballen. In Dikkelvenne stonden er elf jagers op het veld, die de thuisploeg niet tot voetballen lieten komen. Als kapitein probeer ik op het veld het verlengstuk te zijn van de trainer. Hopelijk zijn we nu vertrokken. We pakken zes op zes en houden twee keer de nul op het bord. Volgende week treffen we KSV Oudenaarde en moeten we proberen om de positieve lijn door te trekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus