24 kinderen kwamen om het leven in kinderdagverblijf, Emmy (3) overleefde als enige: “Ze had geen idee wat er was gebeurd”

 ©  AP

Toen Panya Kamrab met een mes en geweer binnenstormde en een bloedbad aanrichtte, lag Emmy (3, niet haar echte naam) vredig en zich nergens van bewust te slapen. En als bij wonder overleefde zij als enige het drama in het Thaise kinderdagverblijf. Alle volwassenen en andere kindjes werden door de oud-agent vermoord. Dat schrijft BBC.

gjs

Het was een mooie dag als alle anderen, waarop de elf kinderen in het kinderdagverblijf - tussen 2 en 5 jaar oud - rond 10 uur lokale tijd een dutje deden na wat getekend en geschreven te hebben. Daar hadden hun ouders naar goede gewoonte een fotootje van toegestuurd gekregen. Lachende, schijnbaar gelukkige kinderen in het kinderdagverblijf in Nong Bua Lamphu. Tot oud-agent Panya Kambrab (34) enkele uren na zijn proces binnenstormde met een geweer en een mes en zijn zoontje er niet aantrof. Alle stoppen sloegen door. De trieste balans: 37 doden, 24 van hen waren kinderen. Ook zijn vrouw en stiefzoon overleefden het niet: hen doodde hij toen hij weer thuis kwam.

Alle volwassenen en bijna alle kinderen in het kinderdagverblijf overleden op die verschrikkelijke 6 oktober. Slechts één meisje overleefde het. Emmy (niet haar echte naam, nvdr) is 3 jaar oud en lag naast haar beste vriendje te dutten toen Kamrab aan zijn bloedbad begon. Hij schoot volgens getuigen eerst de volwassenen neer, onder wie een acht maanden zwangere lerares. Daarna baande hij zich een baan naar de drie zalen waar de kindjes sliepen. Op Emmy na bracht hij iedereen daar om het leven.

Maar hoe het kan dat zij het als enige overleefd heeft, is niet geweten. Toen de speurders het verblijf later die bewuste dag doorzochten, was het kind wakker. “Ze had geen idee wat er aan de hand was toen ze wakker werd”, zegt haar 59-jarige grootvader Somsak Srithong bij BBC. “Ze dacht dat haar vriendjes nog sliepen. Een agent heeft haar gezicht bedekt met een deken en haar daar weggedragen.”

Het meisje werd daarna ver weg gehouden van alle gruwel. Voor eeuwig zal zijn de enige overlevende zijn van de tragedie. “Ik ben zo dankbaar dat zij het overleefd heeft. Ik heb haar enorm goed vastgehouden toen ik haar zag”, zegt Somsak nog. Ook de mama van Emmy, Panompai Srithong (35), zegt dat ze eerst niet geloofde dat haar dochtertje het als enige overleefd had. “Pas toen ik met haar kon bellen, werd ik gevuld met zalige opluchting.”

Het meisje stelt het goed, zo stelde BBC in haar huis vast. “Het is haar oma geweest die haar verteld heeft dat al haar schoolvriendjes en haar lerares dood zijn. En dat ze niet terug naar het kinderdagverblijf kan”, zegt haar mama. “Ze wil elke dag naar school, maar we blijven haar zeggen dat die dicht is. Ze is te jong om te begrijpen wat er gebeurd is.”

 ©  AP

 ©  AP

 ©  AP

 ©  AP

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer