Domper voor Engeland? Liesoperatie kan Kyle Walker WK-deelname kosten

 ©  REUTERS

De deelname van Engels international Kyle Walker aan het WK voetbal in Qatar komt mogelijk in gevaar. De rechtsachter van Manchester City kampt met een liesblessure en is zeker een aantal weken buiten strijd.

raheBron: BELGA

Walkers coach Pep Guardiola besprak zijn situatie woensdagavond na de 5-0 overwinning in de Champions League tegen FC Kopenhagen. “Het is iets met de buikspieren en hij zal een tijdje out zijn. Ik weet niet hoelang. Meer kan ik niet zeggen. We zullen met de dokters overleggen. Hopelijk raakt hij hersteld voor het WK. Ik weet hoe belangrijk het WK is voor de spelers maar eerlijk gezegd weet ik het echt niet op dit moment.”

Donderdag bevestigde Manchester City dat Walker intussen geopereerd is aan een liesblessure. De ingreep was een succes maar meer details ontbreken.

Walker tweette een foto vanop zijn ziekenhuisbed. “Als spelers moeten we aanvaarden dat blessures deel uitmaken van de sport waar we van houden. Mijn operatie dinsdag was een succes en ik kan mij nu concentreren op mijn herstel en het opnieuw fit geraken. Ik blijf mijn teamgenoten elke dag aanmoedigen.”

De 32-jarige Walker, goed voor 70 interlands, viel zondag in de stadsderby tegen United (6-3 winst) net voor de pauze uit. Sergio Gomez (ex-Anderlecht) kwam in zijn plaats. Tegen Kopenhagen startte Joao Cancelo als rechtsachter en werd diens plaats op links ingenomen door Gomez.

Engeland speelt op het WK in groep B tegen Iran (21 november), de Verenigde Staten (25 november) en Wales (29 november).

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Kyle Walker

Video

Keuze van de redactie