David Goffin kan geen vervolg breien aan stunt tegen nummer één en is uitgeschakeld op ATP Nur-Sultan

 ©  Icon Sport

Daags na zijn stunt tegen ’s werelds nummer 1 Carlos Alcaraz heeft David Goffin zich op het ATP-toernooi van Astana (1,9 miljoen dollar) niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales.

Bron: BELGA

De Luikenaar, 66ste op de ATP-ranking, verloor op het hardcourt in de Kazachse hoofdstad in de tweede ronde van de Fransman Adrian Mannarino (ATP 51). Het werd 3-6, 6-1 en 7-5 na 2 uur en 16 minuten. 

Het was de achtste ontmoeting tussen de dertigers. Goffin leidde in de onderlinge confrontaties met 5-2, maar had wel hun laatste duel – begin dit seizoen in Montpellier – verloren van Mannarino. 

Dinsdag had Goffin nog voor een verrassing gezorgd door als lucky loser de Spaanse nummer 1 van de wereld Carlos Alcaraz uit te schakelen met 7-5 en 6-3.

In de kwartfinales speelt Mannarino tegen het Russische vijfde reekshoofd Andrey Rublev (ATP 9). Die schakelde de Chinese qualifier Zhizhen Zhang (ATP 126) uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer