Voetbal 2de Afdeling VV A KVV Zelzate

Tibo Franki bezorgt KVV Zelzate tegen KM Torhout een eerste competitiezege: “Het groepsgesprek heeft zijn vruchten afgeworpen”

Tibo Franki maakte tegen Torhout een kwartier voor het einde de winnende treffer.  ©  Marc Van Hecke

ZELZATE -

Bij KVV Zelzate was de opluchting groot na de eerste competitiezege in vijf wedstrijden. De ploeg van coach Gino Pauwels won op eigen veld met 1-0 van KM Torhout en kwam weg van een gedeelde laatste plaats in de rangschikking. Tibo Franki maakte een kwartier voor het einde de winnende treffer.

Johan Polet

“Het werd een verdiende zege”, meent de 20-jarige centrale verdediger uit Oostakker. “KM Torhout teerde vooral op zijn diepe spits die de steun kreeg van veel lopende maats rondom hem. Wij ontsnapten in de eerste helft één keer aan een tegendoelpunt en hadden zelf met een voorsprong de rust moeten ingaan. Wij zijn ook in de tweede helft naar voetballende oplossingen blijven zoeken, wat onze vertrouwde manier van spelen is. Ons geduld en onze collectief goede prestatie werden beloond met een winnende treffer. De ontlading in de kleedkamer was groot. We waren er ons van bewust dat we ons geen nieuwe nederlaag konden veroorloven.”

Waarom liep het zo moeizaam in de voorbije wedstrijden?

“We hadden vorige week met de volledige groep een constructief gesprek. De rode draad was dat iedereen zijn taken nog iets beter moest uitvoeren. We hebben veel offensieve kwaliteiten, maar iedereen moet ook zijn defensieve werk vervullen. Het was tegen KM Torhout de eerste maal dat we achterin de nul op het bord hielden. We trekken zaterdag met vertrouwen naar SC Dikkelvenne, dat drie punten meer telt dan wij. Het is een ploeg die veel scoort, maar ook heel wat doelpunten incasseert. Het komt er opnieuw om aan om achterin goed gesloten te voetballen en voorin onze kansen te benutten.”

Jij bent dit seizoen uitgegroeid tot een titularis.

“Ik was tot aan het failliet van de club bij de beloften van Sporting Lokeren actief. Het leek voor mij een mooie uitdaging om bij KVV Zelzate aan de slag te gaan. Ik heb hier in de voorbije jaren veel opgestoken. Ik was vorig seizoen vaak zestiende speler, maar ben hard blijven werken. De concurrentie is groot, maar dit moet ons als groep nog sterker maken. Ik voel dat ik veel vertrouwen krijg van de coach, wat vooral voor een jonge speler zeer belangrijk is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus