Onoplettende bestuurder knalt tegen stalen constructie aan Spanjeveerbrug en pleegt vluchtmisdrijf

 ©  DVH

Sint-Kruis-Winkel -

De constructie bij de Spanjeveerbrug die aangeeft hoe hoog voertuigen maximaal mogen zijn, is losgerukt door een aanrijding. De bestuurder die ertegen reed, is gevlucht.

Sander Luyten

Voertuigen die de Spanjeveerbrug gebruiken, tussen Mendonk en Sint-Kruis-Winkel, mogen maximaal 2,30 meter hoog zijn. Die begrenzing wordt aangegeven door een stalen constructie die in de grond gebetonneerd is. Zaterdag meldde een automobilist aan de politie dat er iemand tegen was gereden. (lees verder onder foto)

 ©  DVH

Brandweer en politie kwamen ter plaatse en stelden vast dat de constructie scheef stond en de betonnen fundering was losgerukt. “De aanrijder is gevlucht”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. “De persoon die het aan de politie heeft gemeld, merkte het op toen de antenne van zijn wagen tegen de constructie tikte. Zelf kan hij het niet hebben gedaan, want zijn voertuig is te laag.”

De schade werd zaterdag opgemeten en de brandweer onderzocht hoe alles hersteld kan worden. De weg was door het incident een tijdlang afgesloten.

 ©  DVH