Basketbal  Top Division One Basics Melsele - Oxaco Boechout

Bryan Van Sande ontvangt ex-ploeg Oxaco: “Ik heb er geen speciale band meer mee”

Bryan Van Sande: “Ik krijg veel vertrouwen van de coach en kan me verder ontwikkelen in een ervaren ploeg.”  ©  EWT

Melsele -

De Ranstse guard Bryan Van Sande kwalificeerde zich met Melsele moeiteloos voor de volgende ronde van de Beker van België ten koste van Antwerp Giants Two. Zaterdag komt zijn gewezen team Oxaco Boechout op bezoek in ’t Wit Zand.

Wim Redant

De 22-jarige Bryan Van Sande kijkt uit naar de bekerloting.

“Oostende zou de mooiste affiche zijn, maar dan weet je dat je kansloos bent”, zegt Van Sande. “Het lijkt dus interessanter om een andere eersteklasser te loten. In een begenadigde dag acht ik ons dan niet kansloos om te winnen, al blijft dat uiteraard wel een stunt waarbij alle puzzelstukjes in elkaar moeten vallen. Tegen Antwerp Giants Two sloegen we meteen een kloof. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Slechts heel eventjes kropen de Giants naderbij, maar we controleerden de wedstrijd en gaven het heft nooit uit handen. Deze wedstrijd voelde ook wel vreemd aan omdat we Antwerp Giants Two al eens klopten in de poulefase. Het gevaar dat we de concentratie zouden laten verslappen bestond, maar we lieten ons niet verrassen met een mooie affiche nu hopelijk als beloning.”

Van Sande speelde acht jaar lang in de jeugdreeksen van Oxaco, maar veel emotie maakt de ploeg uit Boechout niet los bij de student Bachelor Chemie.

“Ik begon te basketten bij Wijnegem, dat ik op mijn tiende inruilde voor Oxaco. Inmiddels ben ik aan mijn vierde seizoen bij Melsele bezig. Met Oxaco voel ik geen hechte band meer. In Melsele kwam ik in mijn eerste twee jaar nog niet zo veel aan spelen toe, maar sinds twee jaar krijg ik steeds meer speelminuten. Ik krijg veel vertrouwen van de coach en kan me verder ontwikkelen in een ervaren ploeg. Ik wil die positieve trend verderzetten om steeds sterker mijn stempel te kunnen drukken.”

Melsele gaat tegen Oxaco op zoek naar een twee op twee, nadat het ook al Kontich heeft gevloerd.

“We gaan uit van onze eigen sterkte. Oxaco verloor de openingsmatch van Lommel. We liggen gebrand op een sterk resultaat. In de nieuwe competitieformule moet je er meteen staan. Na veertien wedstrijden moet je in de top vier staan om de play-offs te kunnen afwerken. We kenden vorig seizoen veel blessureleed waardoor we de play-offs misliepen. We leggen de lat hoger in het besef dat je wel een tikje geluk nodig hebt. Zo kroonde Guco Lier zich vorig jaar tot de verrassende kampioen. Op langere termijn wil ik gewoon verder blijven knallen in tweede klasse. Melsele is in die optiek voor mij de juiste club.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus