“Harry en Meghan willen Netflix-documentaire uitstellen en aanpassen na dood Queen”

Prins Harry en Meghan Markle ©  AP

De Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle willen de geplande Netflix-documentaire over hun leven uitstellen, in de nasleep van het overlijden van koningin Elizabeth. Het koppel zou de documentaire ook willen aanpassen.

jvhBron: Sky News

De documentaire – die deel uitmaakt van een deal ter waarde van 100 miljoen dollar – zou normaliter later dit jaar uitgebracht worden, maar Harry en Meghan zouden Netflix nu gevraagd hebben om de release uit te stellen “tot volgend jaar”. Dat zou hen ook toelaten om de documentaire aan te passen. De aangepaste versie zou dan in de loop van 2023 te zien zijn.

Prins Harry zou naar verluidt bijzonder graag aanpassingen doorvoeren in de documentaire in de nasleep van de dood van zijn grootmoeder. “Er zijn misschien een paar dingen die niet zo goed zullen lijken, als ze zo snel na de dood van de koningin en de troonsbestijging van zijn vader uitkomen”, aldus een bron.

Netflix zou desondanks aandringen op een release in ongeveer dezelfde periode als de première van het nieuwe seizoen van The crown, de serie over het leven van de Britse koninklijke familie. Die staat nu geprikt voor 9 november. “Netflix-CEO Ted Sarandos, die goed bevriend is met Harry en Meghan, staat zwaar onder druk om de documentaire snel op antenne te krijgen”, aldus een insider. “De finale versie is eigenlijk al af en goedgekeurd. Er is veel geld en energie gespendeerd om ervoor te zorgen dat de documentaire dit jaar al uitkomt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer