Rolstoelgebruikers krijgen Reuze Rollerpad met zandbak aan Kabouterberg

Schepen Sumati Adriaensen en burgemeester Ward Kennes van Kasterlee staan op het rolstoeltoegankelijk beleefpad aan de Kabouterberg. © RR

Kasterlee -

De omgeving van de Kabouterberg in Kasterlee is binnenkort beter bereikbaar voor rolstoelgebruikers. De toeristische trekpleister van de gemeente wordt uitgerust met een rolstoeltoegankelijk beleefpad, het Reuze Rollerpad.

Bart Van den Langenbergh

Samen met de school de 3master, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en enkele studenten van de hogeschool Thomas More in Geel ontwikkelt de gemeente Kasterlee het Reuze Rollerpad aan de voet van Kabouterberg.

Op een route van ongeveer 900 meter heeft de gemeente een natuurlijke halfverharde weg aangelegd die goed past in het bosrijke gebied. Zo wordt het pad toegankelijk voor rolstoelgebruikers met hulp. “Maar de doelgroep van het pad is breder. Het wordt een pad met beleefelementen die de zintuigen prikkelen, zoals een klankenspel, een knikkerspel en een voelmuur”, vertelt burgemeester Ward Kennes (CD&V), ook bevoegd voor Toerisme in Kasterlee. Studenten van de Luca School of Arts uit Genk tekenden deze beleefelementen uit. De komende maanden verschijnen deze elementen in het landschap van de Kabouterberg.

“Het paradepaardje op het pad wordt de rolstoeltoegankelijke zandspeelbak. Kinderen in een rolstoel kunnen met hun handen in het zand spelen en actief deelnemen aan het spel met kinderen op de zandvlakte”, legt Sumati Adriaensen (CD&V), schepen van Welzijn in Kasterlee uit. “De technische dienst van Kasterlee voert momenteel de werkzaamheden aan de zandbak uit. De zandspeelbak leent zich ook uitstekend als uitkijkpunt op de prachtige zandvlakte met luchtwortels.”

Er komt ook een rolstoeltoegankelijke zandbak aan de Kabouterberg in Kasterlee. © RR

Kasterlee betaalt de helft van de halfverharding van het pad. De overige helft en de uitvoering van de beleefelementen worden betaald met middelen van het BNP Paribas Fortis Foundation Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs