Corona blijft in Kempen met sprongetjes stijgen

Er gebeuren minder coronatesten dan vorig jaar, maar er zijn wel meer besmettingen. De boostercampagne is wel sterk gestart. © fvv

Kempen -

In de Kempen kwamen er in de voorbije week in totaal 972 nieuwe coronabesmettingen bij, ruim een kwart meer dan de 767 van de week voordien. Op enkele gemeentes na gaat het eerder om een lichte toename.

Volgens Sciensano gebeuren er bij het begin van deze herfst aanzienlijk minder coronatesten dan vorig jaar. In die zin is het dan opvallend dat het gemiddeld aantal besmettingen op vrijdag 139 per dag bedraagt (op weekbasis), terwijl dat gemiddelde precies een jaar geleden amper 53 was. Het virus grijpt nu dus al sterker om zich heen dan vorige herfst, maar voorlopig blijven grote sprongen in de cijfers uit.

Alleen in Arendonk, Balen, Herselt, Hulshout, Laakdal, Lille en Vosselaar steeg het besmettingscijfer met ongeveer of meer dan de helft in vergelijking met de week voordien. Grobbendonk zag zijn cijfer verdubbelen, Vorselaar zelfs bijna verdriedubbelen. Daar staat tegenover dat Hoogstraten en Retie deze week minder coronagevallen optekenden dan een week eerder. Turnhout kreeg er met 101 besmettingen het hoogste aantal bij, Geel 86, Herentals 67, Mol 62, Balen 58 en Beerse 48. (ho)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs