50-jarige leerkracht Spaans debuteert met dichtbundel

Met ‘De eerste vrouw’ brengt Manuel Bracke een eerbetoon aan de liefde. © RR

Turnhout -

Manuel Bracke geeft Spaans in het volwassenenonderwijs, maar schrijft ook poëzie. Met De eerste vrouw brengt hij “een bescheiden, poëtisch eerbetoon in eenvoudige taal aan de liefde en aan een vrouw”.

Manuel Bracke werd geboren in Gent, maar woont en werkt in Turnhout. Hij is vader van drie kinderen en leraar Spaans en publiceert al enkele jaren zijn gedichten op Facebook. “Ik schrijf in eenvoudige woorden over wat me raakt, door wat ik observeer en wat ik in mezelf vind. Ik probeer simpelweg uit te drukken wat ik zelf niet steeds ten volle doorgrond, maar wel voel. Dat zorgt vaak voor een grote herkenbaarheid bij de lezers van mijn gedichten.”

De eerste vrouw is de eerste gepubliceerde dichtbundel van Bracke. Hij liet zich inspireren door de eerste corona-uitbraak, toen de landsgrenzen dichtgingen en geliefden van elkaar gescheiden werden. “Ik neem de lezer mee in de vele uiteenlopende en complexe gevoelens van een relatie. Het verlangen, de opwinding, de innige vriendschap, maar ook het afscheid en het gemis. Het is liefde in al zijn facetten, als geschenk, als verbondenheid, als ongrijpbaar mysterie.”

De eerste vrouw verscheen bij Uitgeverij Het Punt en is verkrijgbaar in de betere boekhandel en online. Voor een gesigneerd exemplaar kan je contact opnemen met de auteur. woad

www.inkttinta.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs