Voetbal Croky Cup Loting 1/16de finales

Lierse hoopt op “kolkend Lisp” tegen Anderlecht, Beveren krijgt Antwerp over de vloer op de Freethiel

“Beveren heeft in het verleden heel wat mooie avonden gekend. Hopelijk kunnen we daar tegen Antwerp eentje met veel volk en ambiance aan toevoegen”, zegt Wim De Decker. ©  BELGA

Lier / Beveren-Waas -

Gisteren werd geloot voor de 1/16de finales van de Croky Cup. De meest opvallende affiches zijn Lierse - Anderlecht en SK Beveren - Antwerp. KV Mechelen mag zich opmaken voor een verplaatsing naar Daknam, voor Beerschot kwam een trip naar eersteklasser Cercle Brugge uit de bus. Westerlo, dat net als Seraing al in de vijfde ronde moest aantreden, krijgt Racing Genk over de vloer. De wedstrijden worden op 8, 9 en 10 november afgewerkt.

Diederik Geypen, Thomas Franken en Dries Van Thelen

Enkele weken geleden kwam de belofteploeg van Anderlecht al eens langs op het Lisp voor de zesde speeldag van de Challenger Pro League, maar begin november zakt paars-wit dus ook met de eerste ploeg af naar Lier. “Op zo’n affiche hoop je toch altijd, hè”, glunderde Tom Van Imschoot, de coach van de Pallieters. “Zaterdag, in onze thuismatch tegen RC Mechelen (in de vorige ronde van de beker, red.) zag je duidelijk dat de bekercompetitie weer leeft. Leuk dat we ook nu weer thuis mogen spelen.”

Tijd voor revanche na het 2-3-verlies tegen de beloften van Anderlecht? Van Imschoot: “Ja, maar dit wordt toch nog iets anders. Laten we er vooral een leuke avond van maken. Want laten we eerlijk zijn: we hebben niks te verliezen.”

Lierse-CEO Yorik Torreele is het eens met z’n coach. “Velen zullen denken dat we kansloos zijn, maar in het verleden hebben we al laten zien dat we tegen topclubs als Anderlecht ons mannetje kunnen staan. We hopen vooral op een kolkend Lisp en de magie van de beker om ook tegen Anderlecht iets te pakken.”

Propagandamatch

Nog een affiche om naar uit te kijken: SK Beveren - Antwerp. Niet alleen Dieumerci Mbokani – die eerder deze week een contract tekende op de Freethiel – Alexander Corryn en Sander Coopman kijken hun voormalige werkgever in de ogen, ook voor Beveren-trainer Wim De Decker – ex-trainer en ex-speler van de Great Old – wordt de bekerontmoeting met de Great Old bijzonder. “Dit is een zeer mooie affiche. Antwerp ligt me nog steeds na aan het hart. Ik kom nog geregeld op de Bosuil, maar dit is toch anders. Het wordt de eerste keer dat ik als coach tegenover Antwerp sta mét publiek.”

De Decker wil er met zijn club een “propagandamatch” van ­maken. “Beveren heeft in het verleden heel wat mooie avonden gekend. Hopelijk kunnen we daar eentje met veel volk en ambiance aan toevoegen. We willen onze voet naast Antwerp zetten, ook al wordt dat niet gemakkelijk. ­Antwerp heeft dit seizoen echt wel een ploeg om kampioen te spelen. Wie weet lukt het, net als in 2017.” (knipoogt)

Het streekduel tussen Beveren en Antwerp wordt extra gekruid door de aanwezigheid van ­Dieumerci Mbokani. De vraag die iedereen zich stelt: hoe fit is de bijna 37-jarige goalgetter? “Een loopwonder zal Mbo nooit ­worden, toch hebben zijn ­medische tests mij aangenaam verrast. Ik kende zijn resultaten van destijds bij Antwerp, dus kon ik goed vergelijken. Uiteraard zal het even duren voor hij helemaal terug is, maar als er iemand niet 100 procent moet zijn om sterk voor de dag te komen, is hij het wel.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer