Niet sporen in het weekend tussen Essen en Antwerpen-Centraal

Tot begin november rijden er on het weekend geen treinen tussen Essen en Antwerpen-Centraal.  © Elke Lamens

Essen -

Tijdens alle weekends in oktober en tijdens het weekend van 5 en 6 november rijden er geen treinen tussen Essen en Antwerpen-Centraal. Spoornetbeheerder Infrabel voert dan een aantal belangrijke vernieuwingswerken uit op deze spoorlijn. NMBS legt vervangbussen in.

Tijdens deze weekends vernieuwt Infrabel de sporen en dwarsliggers tussen Kapellen en Kalmthout. Zo wil het de veiligheid en de kwaliteit van het Belgische spoorwegnet blijven garanderen. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de spoor- en bovenleidingswerken in Essen en ter hoogte van Antwerpen-Luchtbal.

Tijdens de werken rijden er tussen Essen en Antwerpen-Centraal in beide richtingen geen treinen. NMBS legt wel vervangbussen in. Die stoppen aan de stations van Essen, Wildert, Kalmthout, Kijkuit, Heide, Kapellen, Sint-Mariaburg, Ekeren, Antwerpen-Noorderdokken, Antwerpen-Luchtbal en Antwerpen-Centraal.

Reizigers kunnen gebruikmaken van de vervangbussen op vertoon van een geldig NMBS-vervoersbewijs. Net zoals op de trein vinden op deze bussen ook ticketcontroles plaats. Reizigers wordt aangeraden de online reisplanner van NMBS te raadplegen. Deze houdt rekening met de aangepaste treindienst en toont de vertrektijden van de vervangbussen. 

(ella)

Meer info: www.belgiantrain.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs