Zij moesten nog het meeste inleveren: Cercle en Oostende snakken naar topclubs

 ©  BELGA

Cercle Brugge en Oostende leveren volgens de cijfers van de Pro League tot hiertoe het meest in. Dat ligt gedeeltelijk aan de kalender. Drie jaar geleden hadden beide clubs al publiekstrekker Club Brugge over de vloer gekregen, dat is nu niet het geval. Toch is het geen reden om zich geen zorgen te maken, want in de wedstrijden tegen dezelfde tegenstanders als drie jaar geleden leveren KV Oostende (min 21 procent) en Cercle Brugge (min 10 procent) ook nog toeschouwers in.

Ondanks een thuiswedstrijd tegen Club Brugge ziet Charleroi zijn klantenbestand met 33 procent (3.200 tickets en abonnees minder per match) afkalven. Misschien is de vergelijking van de thuiswedstrijd tegen Club Brugge nog het beste voorbeeld: 12.090 fans in 2019-2020, amper 8.500 dit seizoen.

In 2019-20 werd met zestien ploegen in eerste klasse gespeeld, dit seizoen zijn dat er 18. Niet dat het een verschil maakt want het betreft hier gemiddelde toeschouwersaantallen. Moeskroen en Beveren zijn in vergelijking met drie jaar geleden uit eerste klasse verdwenen, Seraing, Westerlo, OH Leuven en Union zijn erbij maar konden wegens gebrek aan vergelijkingspunten niet in deze rangschikking worden opgenomen.(lvdw)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Clubnieuws Jupiler Pro League

Video

Keuze van de redactie