Voetbal 3de provinciale B  ESA Bottelare

Goalgetter Florian De Paepe voert met ESA Bottelare de rangschikking aan: “Ik ben niet fanatiek bezig met het aantal goals dat ik maak”

Florian De Paepe (archief): “Ik hoef niet opnieuw topschutter in de reeks te worden.”  ©  Geert De Rycke

BOTTELARE -

ESA Bottelare legde in september een vlekkeloos parcours af. De ploeg van trainer Ronny Varewyck won zondag met 0-1 bij Tenstar Melle en voert met het maximum van de punten de rangschikking aan. “We wonnen verdiend van HT Zwijnaarde, Cercle Melle en Olsene Sportief, maar haalden afgelopen zondag op Tenstar Melle niet ons beste niveau”, zegt de 27-jarige Florian De Paepe, die dit seizoen in competitieverband al vijf keer scoorde voor Bottelare.

Johan Polet

“We konden zondag op een groot veld, waar wij niet vertrouwd mee zijn, onze wil niet opdringen”, aldus De Paepe. “Tenstar Melle beschikt over veel loopvermogen en twee snelle spitsen die het ons niet gemakkelijk hebben gemaakt. Gelukkig konden we in de slotfase, via een doelpunt van Delano Lenaert, het laken alsnog naar ons toetrekken. Het belangrijkste is dat we een moeilijke wedstrijd tot een goed einde hebben gebracht. Als je ook in de mindere matchen de drie punten pakt, kan je hoog eindigen, hé.”

Met welke ambities zijn jullie aan deze competitie begonnen?

“We eindigden vorig seizoen op de vijfde plaats en namen deel aan de eindronde. Met VSV Gent, SV Melsen en KVV Schelde zijn er drie ploegen uit onze reeks gepromoveerd. Die teams doen het voorlopig alle drie zeer goed in tweede provinciale. Om maar te zeggen dat we vorig seizoen in een sterke reeks zaten. VC Nazareth-Eke strandde toen op de vierde plaats en zal opnieuw meedoen voor de prijzen. Wij hebben een ruimere kern dan vorig seizoen en beschikken over achttien spelers die allemaal in de basis kunnen staan. Het is voor sommige jongens moeilijk om zich te verzoenen met hun voorlopig statuut van bankzitter. Onze trainer staat voor de uitdaging om iedereen gemotiveerd te houden. Met minder dan een plaats in de top vijf mogen we met deze sterke groep niet tevreden zijn.”

Kan je zelf evengoed doen als vorig seizoen toen je 32 keer scoorde?

“Ik scoorde in deze nieuwe campagne al tweemaal tegen HT Zwijnaarde en driemaal tegen Cercle Melle. Tegen Olsene Sportief liet ik dan weer enkele kansen onbenut en tegen Tenstar Melle kwam ik gewoon niet in een scoringspositie. Met vijf goals in vier duels zit ik al opnieuw aan een fraai gemiddelde, maar ik ben niet fanatiek mee bezig met het aantal doelpunten dat ik maak. Ik hoef niet opnieuw topschutter in de reeks te worden. Het belangrijkste is dat de ploeg goed draait. Als dat gebeurt, volgen de kansen en de goals automatisch.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs