Verkeersremmers moeten Zandvlietse Dorpstraat veiliger maken

Rijbaankussen remt snelheid. © Bart Van den Langenbergh

Zandvliet -

Het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo wil de Zandvlietse Dorpstraat veiliger maken. Daarom komen er twee rijbaankussens en wegversmallingen. De werken worden uitgevoerd van dinsdag 4 oktober tot en met woensdag 19 oktober.

Er worden twee rijbaankussens en wegversmallingen aangebracht net voorbij het Armenstraatje en het Suikervoetpad. De verkeersremmers laten het autoverkeer trager rijden. De veiligheid van de fietsers, die de fietsverbinding vanuit Nederland richting Berendrecht gebruiken, verhoogt zo opmerkelijk. 

Voorbij het kruispunt Zandvlietse Dorpstraat-Suikervoetpad, ter hoogte van huisnummer 104, komt een wegversmalling met rijbaankussen. Er worden paaltjes geplaatst ter hoogte van het rijbaankussen.

Voorbij het kruispunt Zandvlietse Dorpstraat-Armenstraatje, ter hoogte van huisnummer 108A, komt er een rijbaankussen centraal op de rijweg met paaltjes.

In de zone tussen de twee rijbaankussens geldt er reeds een parkeerverbod. Dat blijft zo. Ook de fietssuggestiestroken zijn al aangebracht. Tijdens deze werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Zandvlietse Dorpstraat. Er wordt een omleiding voorzien.(evdw)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs