Voetbal 2de Afdeling VV A Olsa Brakel

Fanno Nijst snoept kampioen punten af met gretig Olsa Brakel: “Eerste keer in jaren dat we in Petegem iets pakken”

“Er zat meer in, maar ik ben tevreden met het gelijkspel”, zegt Fanno Nijst. ©  Geert De Rycke

Brakel -

Sparta Petegem en Olsa Brakel speelden na een boeiende maar weinig hoogstaande wedstrijd 2-2 gelijk. Sparta schoot flitsend uit de startblokken, maar de bezoekers herstelden daarna het evenwicht en leken even op weg naar een stunt. Anton Vanborm tekende voor de gelijkmaker.

Freddy De Geest

Net als vorige week in Oudenaarde schoot Sparta Petegem pijlsnel uit de startblokken. Rienes Vanborm, deze keer minder opvallend, vond aan de tweede paal de vrijstaande Robbe Van Steenkiste en die prikte de bal in de linkerbenedenhoek naast een weerloze Jasper Otte. Na dat vroege doelpunt haalde Sparta, dat slordiger acteerde dan op Oudenaarde, de voet van het gaspedaal. Olsa vond zijn tweede adem en prikte tegen. Enkele verre inworpen brachten de defensie van Sparta in verlegenheid.

Olsa opende de competitie met een 2-1-thuiszege tegen het gereputeerde Eendracht Aalst, de gedoodverfde titelfavoriet. In de volgende drie wedstrijden moest het team van coach Fanno Nijst vrede nemen met een twee op negen. “Ook nu zat er meer in, maar ik ben tevreden met dit gelijkspel”, zegt Fanno Nijst. “In Petegem pakten we de voorbije jaren nooit punten. We hadden de veldbezetting wat anders ingevuld en daar had mijn ploeg het in het openingskwartier wat moeilijk mee. Mijn spelers liepen wat verloren. We stuurden snel bij en toonden mentale veerkracht om ons terug in de match te knokken. Een gezonde agressiviteit zorgde ervoor dat we steeds meer duels wonnen en we veldoverwicht verwierven. De 1-2 liet ons dromen van een stunt. Balverlies leidde echter de gelijkmaker in. Via een sterk ingevallen Robbe Capelleman versierden we op de counter nog enkele kansen, maar we vonden de weg naar de netten niet meer. Sparta bleef dreigen op stilstaande fasen, vooral via Davy Joye, maar dit was een billijk gelijkspel.”

Karig beloond

“Op Zelzate, thuis tegen Dikkelvenne en nu in Petegem had de score er anders kunnen uitzien. Tot nu toe is Eendracht Aalst de enige ploeg die ons overklaste, maar die match wonnen we. In de andere wedstrijden was het niet door de kwaliteit van de tegenstrever dat we punten verloren. Met vijf op twaalf werden we te karig beloond. In deze reeks is nu al duidelijk dat er week na week verrassende uitslagen worden opgetekend. De titelfavorieten Eendracht Aalst en vooral Lokeren-Temse laten het afweten tijdens het competitiebegin. Zaterdag spelen we in Oostakker tegen Racing Gent. De Gentenaars spelen woensdag de inhaalwedstrijd op Dikkelvenne. Of dat gegeven in ons voordeel zal spelen, durf ik te betwijfelen. De Gentenaars zijn heel sterk aan de competitie begonnen en zullen voor eigen volk die positieve lijn willen doortrekken. Laten ze aan de Hofkouter in Dikkelvenne woensdag punten, dan kan dat voor extra druk zorgen. Na het thuisverlies tegen Eendracht Aalst hebben ze wat recht te zetten.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs