Mathieu van der Poel veroordeeld voor aanval meisjes in nacht voor WK in Australië, Nederlander gaat in beroep

Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld voor het aanvallen van twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter gaf hem een boete van duizend dollar voor het aanvallen van een meisje en vijfhonderd dollar voor het andere meisje. Dat is omgerekend in totaal iets meer dan duizend euro, zo meldt de Nederlandse omroep NOS maandag. Hij zou ook drie jaar lang het land niet in mogen.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De rechter rekende het Van der Poel zwaar aan dat hij het recht in eigen hand nam. Volgens de rechter had hij dat niet mogen doen, maar had hij de beveiliging van het hotel moeten bellen. 

LEES OOK. Adrie van der Poel “schrok zich kapot” na WK-incident, advocaat reageert: “Mathieu heeft gevoel dat hij land in de steek liet” (+)

Van der Poel bracht de nacht van zaterdag op zondag in de cel door omdat hij de meisjes van 13 en 14 geduwd zou hebben. Dat deed hij omdat ze lawaai maakten en herhaaldelijk op zijn deur klopten. Hij raakte daardoor gefrustreerd omdat hij niet kon slapen vlak voor zijn deelname aan het WK. Van der Poel werd meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring, zat ook effectief even in de cel en was pas rond 04u00 terug op zijn kamer.

 ©  Getty Images

Vandaag naar huis

De rechter hield er geen rekening mee dat hij een professionele sporter is. Het feit dat hij deelnam aan een grote wedstrijd was voor de rechter geen verzachtende omstandigheid. Van der Poel kwam nog wel aan de start van het WK, maar gaf na een dertigtal kilometer op.

De rechtszaak tegen de wielrenner zou eigenlijk dinsdag plaatsvinden, maar omdat hij vandaag terug naar huis vliegt, werd de agenda van de rechtbank aangepast. Van der Poels advocaat had daarom gevraagd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Om 10.00 uur Belgische tijd vliegt Van der Poel terug naar huis. Zijn advocaat zegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak en hoopt op vrijspraak van de renner, maar dat belet een terugkeer niet. Van der Poel wilde na afloop van de rechtszaak geen reactie geven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer