Voetbal 2de afdeling VV A

Jong Cercle blijft op kop, doelman Brandon Vanderbeken bezorgt Gullegem in toegevoegde tijd nog een puntje met zijn eerste goal ooit

Doelman Brandon Vanderbeken was de held bij Gullegem. ©  VDB

Torhout, Gullegem -

Jong Cercle blijft verbazen in tweede nationale. Groen-zwart won zaterdag ook in Torhout en blijft met een match meer gespeeld knap op kop. Jong Essevee kon na Lokeren-Temse ook Harelbeke in bedwang houden. Brandon Vanderbeken zorgde voor de absolute stunt. De doelman bezorgde Gullegem met een late goal nog een puntje.

Koen Verdruye

De oscar van het weekend gaat in tweede nationale zonder twijfel naar Brandon Vanderbeken. Zijn ploeg Gullegem miste de start en tegen de gang van het spel in kwamen ze zaterdag ook tegen nieuwkomer Erpe-Mere op achterstand. In de toegevoegde tijd sleepte Gullegem nog een puntje uit de brand dankzij een doelpunt van… jawel doelman Brandon Vanderbeken.

“De eerste uit mijn carrière”, lachte de Gullegemse held. “Het was alles of niks, maar op een stilstaande fase kon ik met mijn linkerbil de bal nog over de lijn duwen. Meer dan verdiend, want we maakten de hele tijd het spel. De ontlading was enorm. Ik hoop dat dit nu de goal van de ommekeer wordt. Er is voldoende vertrouwen, ook in de nieuwe coach. Jordi Lemiengre heeft veel ervaring en bouwt voort op het werk van onze vorige coach.”

Het is vroeg voor conclusies na amper één maand competitie, maar de beloften zijn zeker sportief wel degelijk een verrijking voor de amateurreeksen. Dat moest ook KM Torhout zaterdag ondervinden. KM zette een blok en nam pas risico’s toen het met tien man al 0-1 was. Angst voor de beloften dus en terecht, want Harelbeke slikte in de derby tegen Jong Essevee in de toegevoegde tijd nog de gelijkmaker.

“Heel zuur”, zuchtte de Harelbeekse spits Charles Noppe. “We speelden nochtans een prima wedstrijd nadat we vorige week met 6-0 hadden verloren in Oostkamp. Dinsdag hebben we even samen gezeten en gepraat. De reactie van de hele ploeg was top, maar ook wij weten nu dat die beloften niet te onderschatten zijn. Technisch zijn ze heel sterk en ze trainen dubbel zoveel als wij. Conditioneel staan ze dus ook op punt. Je bent bijna verplicht een blok te zettenJe mag ze geen ruimte geven of ze straffen dat genadeloos af.”

Geen toeval dus dat Cercle op kop staat. Volgend weekend zijn de jonge Bruggelingen bye. Oostkamp won tegen Merelbeke en kan volgende week de nieuwe leider worden als het in Zulte wint tegen Jong Essevee.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs