Geluidsoverlast door blaffende asielhonden nog niet opgelost: “We willen in gesprek gaan”

 ©  fvv

Gent -

Het dierenasiel aan de Watersportbaan zorgt voor geluidsoverlast bij de buren. Een vergunningsaanvraag van het asiel om akoestische muren te plaatsen die het lawaai moeten dimmen, werd echter geweigerd. “We zijn verbaasd, want dat was net op vraag van de Stad.”

Fien Lakiere

LEES OOK.Asielhonden krijgen geluiddempende panelen: “Zelfde materiaal als langs de snelweg”

Deze zomer installeerde een gespecialiseerde firma al geluiddempende panelen in de binnen- en buitenhokken van de honden in het asiel. Dat moest, want het stadsbestuur had het asiel een ultimatum opgelegd om de geluidsoverlast voor de buurt aan te pakken.

Het is een grote verbetering, er is nu minder galm en de buurt reageerde positief”, zegt Kristien De Waele van het Gentse dierenasiel. “Daarnaast deden we nog een aanvraag om onze muur te verhogen met een akoestische wand, maar die is nu geweigerd. We zijn verbaasd, want dat was net op vraag van de Stad.”

Nieuwe metingen

In de motivatie van de weigering staat dat de voorgestelde werken niet voldoen aan de geluidsnormen. Na het plaatsen van de akoestische panelen werden nog geen nieuwe geluidsmetingen gedaan, maar een van de buren meldde blijkbaar dat er toch nog steeds geluidshinder zou zijn.

Volgens het kabinet van bevoegd schepen Tine Heyse (Groen) zullen er zeker nieuwe metingen komen. “Dienst Toezicht neemt hiervoor contact op met buren waar eerder al metingen zijn geweest. Het wordt verder nauwgezet opgevolgd vanuit de Stad.”

Gevangenis voor honden

Het dierenasiel wil een gezamenlijke oplossing uitwerken. “We willen in gesprek gaan”, zegt De Waele. “We willen enkel nog meer extra onvoorziene kosten doen als we zeker zijn dat we daarmee ons doel bereiken. Een nog hogere wand zou ervoor zorgen dat het een Alcatraz wordt voor onze honden, want dan wordt al hun natuurlijk licht afgesneden.”

Volgens De Waele zou de beloofde groenbuffer tussen het asiel en de woonwijk al veel helpen, net als op hun vorige locatie in het Citadelpark. Die werd aangeplant voor corona, maar niet overal even succesvol. “Dit plantseizoen wordt dit bekeken en waar nodig aangevuld en/of vervangen”, klinkt het op het kabinet.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs