Koppel sterft bij zwaar ongeval op terugweg van trouwfeest en laat twee dochtertjes na

Lier, Koningshooikt -

Een verkeersongeval aan de rotonde vlak bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) is zondagochtend uitgedraaid op een drama. In een auto, die tegen de rotonde botste en meters ver werd weggekatapulteerd, vielen zes slachtoffers. Twee onder hen zijn ter plaatse overleden. Het gaat om een koppel dertigers uit de buurt. Ze laten twee dochtertjes na. Van de vier (zwaar)gewonde slachtoffers verkeren er twee in levensgevaar.

Sven Van Haezendonck, Theo Derkinderen

Bij de hulpdiensten liep zondagochtend omstreeks 3.30u de oproep voor het zwaar verkeersongeval binnen. Even voordien reed op de Aarschotsesteenweg (N10) een Porsche Panamera met zes inzittenden in de richting van Lier. Aan de fabriek van Van Hool botste de bestuurder tegen de rotonde op het kruispunt met Hazendonk.

Over de kop

Door de klap werd het voertuig meters ver weggekatapulteerd. Over de rijbaan vloog de wagen omhoog en ging hij door de bomen, op zo’n drie meter hoogte. Het voertuig ging over de kop, om uiteindelijk op zijn dak terecht te komen op de parking van ruitersportcentrum Azelhof Horse Events.

(Lees verder onder de foto)

 © BFM 

Zowel de posten Lier en Berlaar van de brandweerzone Rivierenland als verschillende ambulances en de mug van het Heilig Hartziekenhuis kwamen ter plaatse. Twee personen, een koppel uit de buurt, zijn ter plaatse overleden. Voor hen kwam alle hulp te laat. Uit het verhakkelde wrak haalde de brandweer drie zwaargewonde slachtoffers en nog een ander gewond slachtoffer.

“Met vier op achterbank”

“Op de achterbank zaten vier passagiers”, zegt Stéphanie Chomé, woordvoerder van het parket Antwerpen. “Naast het koppel, dat spijtig genoeg omgekomen is, waren dat nog twee andere mensen die in kritieke toestand verkeren”, vertelt Chomé.

De bestuurder, net zoals de dodelijke slachtoffers een dertiger, raakte zwaargewond en de passagier naast hem liep minder ernstige verwondingen op. Zij zijn buiten levensgevaar. Alle slachtoffers zijn afkomstig uit de streek van Lier, eentje uit Mechelen. De slachtoffers zouden een groep vrienden zijn die op terugweg waren van een trouwfeest in Berlaar-Heikant. Het overleden koppel laat twee dochtertjes na. Op de plek van het ongeval werden zondag al bloemen neergelegd.

Op de Aarschotsesteenweg, een gewestweg, geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De plek waar het ongeval gebeurde, staat bij de lokale politie niet bekend als een zwart punt. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld. “Er zijn sterke aanwijzingen dat snelheid een rol speelde. Andere omstandigheden die meespeelden, zijn voorwerp van het onderzoek dat we hebben ingesteld”, zegt Stéphanie Chomé.

“Dit is een van de ergste ongevallen die we in Lier hebben meegemaakt”, reageert de Lierse burgemeester Rik Verwaest (N-VA). “Verschrikkelijk om jonge mensen op zulke manier te zien worden weggerukt uit onze gemeenschap. De omstandigheden hoe dit is kunnen gebeuren, zullen natuurlijk worden onderzocht, maar op dit moment past alleen stilstaan bij dit drama.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie