Nicola Philippaerts kroont zich voor de tweede keer in zijn carrière tot Belgisch kampioen jumping: “Dit is heel bijzonder”

 ©  GEERT TRESIGNIE

Nicola Philippaerts heeft zich zaterdag voor de tweede keer in zijn carrière tot Belgisch kampioen jumping gekroond. Philippaerts hield in Lanaken Thibeau Spits achter zich. “Dit is heel bijzonder”, glunderde Philippaerts.

Jens JacobsBron: BELGA

Met H&M Luna van ‘t Ruytershof Z haalde hij het in Lanaken van Thibeau Spits (King van Essene) en Jordy Van Massenhove (Gaga E d’Augustijn). Jeroen Appelen, die leider was na de tweede kwalificatieproef van donderdag, ging zaterdag bij de eerste proef in de fout en zag zo zijn winstkansen in rook opgaan.

“Een kampioenschap winnen, is en blijft iets bijzonder”, aldus Philippaerts, die in 2017 zijn eerste nationale titel veroverde. “Vooreerst omdat je zo’n wedstrijd maar één keer per jaar kan winnen. Lukt het, dan ben je Belgisch kampioen. Lukt het niet, dan moet je een jaar wachten op een volgende kans en dat is toch wel lang. Dat ik nu voor de tweede keer kampioen van België ben, is heel bijzonder.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie