Verschillende straten zijn zondag verkeersvrij voor Dwars door Mechelen

Mechelen -

Op de Mechelse Grote Markt is alles in gereedheid gebracht voor Dwars door Mechelen dat zondag plaatsvindt. Door het loopevenement zijn zondag verschillende straten verkeersvrij.

Deelnemers kunnen vanaf 9u hun borstnummers afhalen, en ook inschrijvingen zijn dan nog mogelijk. Het evenement zelf begint om 10u met de Kidsrun voor 4- tot 12-jarigen.

Een halfuur later beginnen de lopers aan het parcours van vijf kilometer. Voor de Engie Dwars door Mechelen 10 kilometer wordt het startschot om 11.15u gegeven. Wie met de auto komt, krijgt het advies om zich te parkeren aan de Nekkerhal of De Nekker.

Waar verkeershinder?

Door het evenement zijn er heel wat verkeersmaatregelen van kracht. Zo zijn de Grote Markt en de IJzerenleen tussen 6u en 14u volledig verkeersvrij. Ook in de buurt van de Zandpoortvest zijn er beperkingen. Op de buitenring daar en op de binnenring tussen de Augustijnenstraat en het Raghenoplein is er zondag van 10u tot 13u geen verkeer mogelijk.

Plaatselijk verkeer kan de Augustijnenstraat wel nog inrijden vanaf het kruispunt van het Hoogstratenplein met de Zandpoortvest. De Bleekstraat uitrijden via de buitenring is ook gewoon mogelijk.

Tussen 9.45u en 14u zijn ook volgende straten afgesloten: Befferstraat, Bruul, Désiré Boucherystraat, Frederik De Merodestraat tussen Grote Markt en Biest, Sint-Janskerkhof, Sint-Janstraat, Lange Schipstraat, Leermarkt, Reuzenstraat, Varkensstraat en Veemarkt.

(svh)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs