Zwaar ongeval vlak bij druk kruispunt: een slachtoffer in levensgevaar, drie anderen gewond

Erpe -

Zaterdagmorgen omstreeks 3.30 uur raakten bij een aanrijding tussen twee voertuigen in Erpe vier mensen gewond. Eén van hen werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising van de Oude Heerbaan en de Oudenaardsesteenweg. De bestuurder van een blauwe Opel Astra, een man van 36 uit Erpe-Mere, reed vanuit de Oude Heerbaan de steenweg op maar merkte de aankomende wagen niet op. De bestuurder van die tweede auto trachtte met een uitwijkmanoeuvre een aanrijding nog te vermijden maar dat lukte niet meer. 

De Audi knalde in de flank van de Opel en belandde aan de overkant van de straat tegen een lantaarnpaal en enkele geparkeerde auto’s. Ook deze wagens raakten zwaar beschadigd. (Lees verder onder de foto)

 © Chris Bosseloo

Drie inzittenden van de Audi raakten gewond, een van hen moest naar het ziekenhuis, de twee anderen liepen lichtere verwondingen op.

De bestuurder van de Astra zat bewusteloos achter het stuur en kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend door een mugteam alvorens hij met levensbedreigende verwondingen werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar vocht hij zondag nog altijd voor zijn leven.

Gezien de ernst van het ongeval werd een verkeersdeskundige aangesteld om de exacte oorzaak van de aanrijding te onderzoeken.

De Oudenaardsesteenweg bleef ter hoogte van het ongeval afgesloten voor alle verkeer tot ongeveer 7 uur ’s ochtends. (cbh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie