Invloedrijke Amerikaanse krant noemt Gent de ‘capital of cool’ van België

 ©  fvv

GENT -

De toonaangevende Amerikaanse krant The Washington Post noemt Gent in een reisverslag ‘Belgium’s unsung capital of cool’, een opsteker voor het toerisme.

Bert Staes

Restaurant Publiek, het nieuwe Yalo Hotel, Amour, Epiphany’s Kitchen… Amerikanen die op zoek zijn naar een coole stad in Europa en meer bepaald in België, kunnen in Gent hun hart ophalen. Dat schrijft reisjournaliste Mary Winston Nicklin tenminste deze week in een opgemerkt verslag in The Washington Post.

In haar verslag beschrijft de Amerikaanse hoe ze langs de Reep naar haar hotel terugkeerde, na een avondje aan tafel bij Olly Ceulenaere in zijn Michelin-restaurant Publiek. Ze verwondert zich over de mooie nachtelijke belichting in Gent, de coole vibe en Gentse, duurzame initiatieven zoals donderdag veggiedag.

De Gentenaars zijn wel wat lof gewend over hun stad. Het is ondertussen tien jaar geleden dat de toonaangevende reisgids Lonely Planet Gent bedacht met de titel Belgium’s best kept secret, maar de stad blijft duidelijk in de smaak vallen bij toeristen. Hier kan je het nieuwe, lovende artikel uit The Washington Post lezen.

 ©  The Washington Post

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs